Doornroosje
loader

Planet Rose 'Twenty Years On!'

Moodymann + Tommy Four Seven + STERAC

Peter van Hoesen - live + Thijs Schuitman + Davy Brandts

De eerste Planet Rose van april ziet 4 (inter)nationale gasten en 2 lokale helden op de bill, die allemaal hun sporen meer dan verdiend hebben.

Meest opvallende naam is ongetwijfeld de Detroitenaar Moodymann, actueler dan ooit dankzij zijn gelijknamige album in 2014. Detroit is van oudsher een voedingsbodem gebleken van spannende en rauwe techno, en het meest recente album van stadsbewoner Moodymann kan beluisterd worden als een geschiedenisles van zowel de stad als de muziekcultuur die erbij hoort. Moodymann onderscheidt zich met een warm, maar vaak onheilspellend geluid. Met organische instrumenten, rauwe elektronische beats en percussie, synths en slimme samples.

Tommy Four Seven is de afgelopen jaren uitgegroeid van aanstormend talent, tot volwaardig headliner. Steve Rachmad komt voor het eerst in Nijmegen onder zijn legendarische alter ego STERAC spelen. Compromisloze, donkere techno is ook wat de klok slaat bij Peter van Hoesen, al is de Belg niet vies van een potje experimentele sound design onder zijn beats. Detroit specialist Thijs Schuitman en onze eigen discokoning Davy Brandts sluiten perfect aan bij deze line up.