Doornroosje
loader

FortaRock

Moonspell + Septicflesh

Saille

Na 5 jaar keert de Portugese band Moonspell terug naar Nijmegen, in 2009 afsluiter van het eerste FortaRock festival, nu voor een clubshow in de nieuwe zaal van Doornroosje.

Tijdschema
19.00 – deuren en kassa open
19.30 – 20.00 Saille
20.15 – 21.15 Septicflesh
21.40 – 23.10 Moonspell

Moonspell behoeft eigenlijk geen introductie. Sinds hun doorbraak in 1996 met ‘Irreligious’ en hun tour met Type O Negative is de band een graag geziene gast op diverse metalconcerten en -festivals. De Portugese band klinkt momenteel harder dan ooit, maar de gothic invloeden blijven altijd aanwezig, dat bewijst het laatste dubbel album ‘Alpha Noir/Omega White’. Het door Tue Madsen gemixte album gaat snoeihard van start en eindigt bezwerend en mysterieus.

De Griekse band Septicflesh keerde in 2008 na het stopzetten van de band in 2003 glorieus terug met het zevende album ‘Communion’. Sindsdien zit de band op een succesvol spoor dat nog eens een keer werd bevestigd op ‘The Great Mass’. Drie jaar na de release van die plaat is het tijd voor Titan. De titel van het album zegt al genoeg, het is een stuk zwaarder, harder en duisterder dan zijn twee voorgangers. Toch blijft het typische Septicflesh geluid aanwezig waarin groots aangezette orkestrake stukken worden afgewisseld met brute blastbeats en monsterlijke grunts.

De Belgische metal band Saille heeft met het nieuwe en derde album ‘Eldritch’ een klein groeibriljantje in handen. De donkere metal klinkt majestueus en episch, met veel oog voor detail in de composities en kan op veel waardering rekenen. Voor de opnames van ‘Eldritch’ is opnieuw samengewerkt met klassiek geschoolde muzikanten. Het resultaat is een zeer toegankelijke kruising van black- en dark metal.

lees meer
Bekijk de foto's (Saille)
Bekijk de foto's (Septicflesh)
Bekijk de foto's (Moonspell)