Doornroosje
loader

Nathaniel Rateliff &The Night Sweats + LION

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Nathaniel Rateliff is een Amerikaanse zanger met een diepe en emotioneel geladen stem. Met zijn zevenkoppige begeleidingsband The Night Sweats maakt Rateliff up-tempo soul / rhythm & blues met opzwepende live optredens als resultaat.

Op zijn debuutalbum’In Memory of Loss’ uit 2010 is verfrissende folk, met kleine vleugjes rock, soul en funk te vinden. Hiermee toerde hij met Mumford & Sons door Europa. Hun album dat hij opnam met The Night Sweats werd geproduceerd door wijlen Richard Swift en klinkt precies zoals soul moet klinken: puur en eerlijk met swingende soul & rhythm & blues. Zelf noemt Rateliff, The Band en Van Morrisson als voornaamste invloeden maar ook echo’s van Sam & Dave en Otis Redding klinken door – niet voor niets is de plaat verschenen op het legendarische Stax-label (Otis Redding, Isaac Hayes, The Staple Singers, e.v.a.). Nieuwe werk is onderweg en live zorgen Nathaniel Rateliff en zijn band The Night Sweats voor een dampende rock- & soul revue.

Bekijk de foto's (Lion)
Bekijk de foto's (Nathaniel Rateliff & The Night Sweats)