Doornroosje
loader

FortaRock

Neurosis + DEAFKIDS

Op 19 juni komt de legendarische band Neurosis voor een exclusieve show naar Nijmegen! De Amerikanen hebben een enorme stempel gedrukt op het post-metal genre met hun alles overrompelende mix van metal, sludge, psychedelische rock, industrial en proto-metal. 

Het collectief is al ruim dertig jaar actief en bekwaamt zich al sinds het eind van de jaren tachtig in de edele kunst van de psychische geluidsterreur. De band rond zangers/gitaristen Scott Kelly en Steve von Till heeft met hun geduldig opgebouwde, melodieuze en met langgerekte passages een heel eigen plek verworven in het experimentele metal landschap. Met ‘Through Silver In Blood’ (1996), ‘Times of Grace’ (2001) en ‘The Eye Of Every Storm’ (2004) en ‘Given to The Rising‘(2007) als hoogtepunten uit hun meer dan indrukwekkende oeuvre.

Naast hun combinatie van onaardse vocalen, dikke gitaarmuren en subtiele soundscapes, durft Neurosis vooral de tijd te nemen. Ze denken graag buiten alle hokjes en gaan het experiment graag aan. Iets dat duidelijk naar voren komt op hun meest recente werk, ‘Fires Within Fires‘, waarop realtief nieuwe invloeden uit de folk, doom geïntegreerd zijn Maar bovenal zijn liveshows nog steeds even indrukwekkend, uniek en alles verpulverend hard. Voeg dat samen met de dikke PA die er hangt in de grote zaal van Doornroosje en het kan eigenlijk al niet meer stuk. Alle registers worden opgetrokken om van deze show een avond te maken die niet snel vergeten gaat worden.

Het uit Brazilië afkomstige DEAFKIDS heeft afgelopen jaren de nodige aandacht op zich weten te vestigen met hun opgefokte mix van noise, D-beat, drones, en ander psychedelisch sonisch terreur met Braziliaans temperament. Hun nieuwe album ‘Configuração do Lamento’ is er eentje die live moet ondergaan. Dit gaat iets unieks opleveren, dat is zeker, mis het niet.

Foto: Stefaan Temmerman

Bekijk de foto's (Deafkids)
Bekijk de foto's (Neurosis)