Doornroosje
loader

Kwartfinale Grote Prijs - Bands

NOOLA + Sideditch + The Legacy + Userius e.a.

Voorverkoop tickets v.a. €4,50 / Deur €7,50 / Tickets via www.groteprijsvan.nl/tickets

Op 1 en 14 juni vinden in Merleyn twee kwartfinales plaats van de Grote Prijs van Nederland, ’s lands grootste competitie voor livemuziek. De Nijmeegse muzikanten Collin Hoeve en Songs Of Aran strijden hier samen met acht andere singer-songwriters en bands om een plek in de halve finale. Voor muziekliefhebbers is het dé gelegenheid om nieuw muziektalent als eerste te ontdekken. Publiek en vakjury bepalen beide welke artiesten doorgaan en kans maken op een finaleplek in poptempels Paradiso en Melkweg (Amsterdam). Kortingskaarten zijn beschikbaar via de online voorverkoop op de website van de Grote Prijs. 

In de maanden mei en juni strijden 105 singer-songwriters, bands en rappers om een plaats in de halve finales van de Grote Prijs van Nederland 2012. Tijdens 21 kwartfinales door het hele land presenteren ze zich voor publiek en jury.

Stemmen: online en in de zaal
Het publiek kan stemmen op zijn favoriete act; online op groteprijsvan.nl en tijdens de kwartfinale in de zaal. Een zaalstem telt 5x zo zwaar als een online stem. De act met het hoogste totaal aan zaal- en online stemmen wint een directe plek in de halve finale. De jury selecteert hiernaast per muziekcategorie 11 (van de 18) halve finalisten.

Over de Grote Prijs
Voor veel bekende artiesten was de Grote Prijs een opstap naar een professionele carrière. Lucky Fonz III, Junkie XL, Eefje de Visser, Dio, Opgezwolle, Marien Dorleijn (Moss), Trijntje Oosterhuis, Typhoon, Roosbeef, Ali B, Jiggy Djé, Sabrina Starke, Bart van der Weide (Racoon), Pete Philly, K’s Choice, Lange Frans, Brainpower; allemaal zijn ze winnaar of finalist van de Grote Prijs.

De deelnemers bewijzen zich gedurende het jaar in drie categorieën – Bands, Hiphop en Singer-Songwriter –  live on stage in gerenommeerde poppodia door het hele land. De drie finales van de Grote Prijs van Nederland 2012 vinden plaats op zaterdag 8 december in Paradiso en de Melkweg in Amsterdam. De winnaars gaan naar huis met 5.000 euro, festivaloptredens, studiotijd, professionele coaching én de glimmende beker.

Kijk voor meer info en de volledige agenda met alle kwartfinales op www.groteprijsvan.nl

Bekijk de foto's