Doornroosje
loader

Planet Rose

Octave One – live + Vakula + Pure

Tijdens de laatste reguliere Planet Rose voor de Closing Party hebben we 2 bijzondere headliners op het menu staan. Allereerst de legendarische Detroit live act Octave One, die om een of andere reden tot op heden ten dage nooit aan de Groenewoudseweg hebben gespeeld. De Burden broertjes verkondigen al meer dan 2 decennia hun eigen versie van Detroit techno gospel. Zij lijken anno 2014 zelfs actueler dan ooit. Hun kracht en overtuiging is door de jaren heen alleen maar toegenomen en over hun hardware only liveshows wordt met ontzag gesproken. We waren al een tijdje op zoek naar een datum voor een van de meest originele en authentiek klinkende artiesten van dit moment. 

De uit de Oekraïne afkomstige geluidskunstenaar Vakula bracht vorig jaar het schitterende ‘You’ve Never Been To Konotop’ album uit. Maar Vakula is niet alleen met muziek actief. De afgelopen maanden stond hij prominent op de barricaden en liet zich veelvuldig horen over de situatie in zijn thuisland. Op het moment van schrijven staat hij op het punt een benefiet compilatie uit te brengen, waarvan de opbrengst volledig gaat naar slachtoffers van de Oekraïense crisis.

 De laatste reguliere Planet Rose zou niet compleet zijn zonder Pure, resident van het allereerste uur. Al 20 jaar is hij het gezicht van de avond en scherper dan ooit.

Onze special guest in de kleine zaal komt letterlijk van de andere kant van de wereld: Sydney, Australië. Al bijna 2 decennia lang is IF? Records labelbaas Sebastian Bayne 1 van Australisch bekendste techno exportproducten. Een graag geziene gast in Tresor en nu dus voor het eerst te bewonderen in Nijmegen.

Bekijk de foto's