Doornroosje
loader

Ólafur Arnalds

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

De IJslandse componist Ólafur Arnalds mengt op een natuurlijk klinkende wijze neoklassieke piano melodieën met ambient en elektronica. Op zaterdag 27 oktober komt Ólafur Arnalds voor een concert naar Concertgebouw De Vereeniging. 

Al vanaf de eerste noten neemt zijn dromerige muziek je mee naar andere werelden. Niet voor niets is hij een veelgevraagd componist voor films en tv-series. De IJslander werkt geregeld samen met vriend en vakbroeder Nils Frahm. Een overzicht van hun gezamenlijke werk verscheen bijvoorbeeld in 2015 op de dubbel-cd ‘Collaborative Works’. Daarnaast is Arnalds ook druk met zijn elektronische project Kiasmos. Nu komt er een nieuwe liveshow met een strijkerskwartet, een percussionist en natuurlijk piano’s en synthesizers, met als klapstuk door hemzelf ontwikkelde software die ontworpen is om twee zelfspelende piano’s te besturen. In april zal het nieuwe album van Ólafur Arnalds verschijnen.

Het betreft hier een seated concert en is volledig geplaceerd. Het optreden zal plaatsvinden in De Vereeniging, Keizer Karelplein 2D in Nijmegen.

foto: Benjamin Hardman

Bekijk de foto's