fbpx
Orange Skyline

Orange Skyline

+ Inge Lamboo

woensdag 7 december 2022
locatie:
Merleyn
datum:
woensdag 7 december 2022
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

Broers in bands, dat is vragen om problemen. De popgeschiedenis staat er bol van, maar niet bij Orange Skyline, waar de gebroeders Stefan en Niels van der Wielen een ideaal creatief koppel vormen. Een beetje dollen dat wel, wel meer ook, maar ze vechten elkaar niet het kot uit zoals de Gallagher ‘bruvvas’. Inspiratie van dat illustere tweetal is er zeker. In december komen de Groningers naar Nijmegen!

Orange Skyline is op hun door JB Meijers geproduceerde titelloze tweede album de indie rock ’n roll band die ze altijd al in zich hadden. ‘Iedere indieband gaat met zijn tweede plaat elektronisch,’ zegt zanger/gitarist Stefan van der Wielen met een grijns. ‘Wij doen het net andersom.’

Heette hun debuutalbum uit 2017 daarom soms Things That I Hide kun je je achteraf afvragen. ‘Het was een album waarop we wel héél veel wilden,’ reageert broer Niels. ‘Als je ons ziet, zie je een rock ’n roll band. Dat klopt nu wel met de tweede plaat.’

Band en producer kenden elkaar nog van een incidentele samenwerking bij 3FM bij de vertolking van de Beach Boys-song ‘God Only Knows’. Met JB hebben ze ook twee van de 10 tracks voor het nieuwe album geschreven, ‘Reflection’ en de absolute hymne ‘Shine On’. Eerstgenoemde track is hun ‘broersnummer’, het is dan ook een duet. Stefan: ‘We hebben het tegen elkaar geschreven. We gaan daar terug naar de plek waar we zijn opgegroeid.’ En dat is Groningen waar ook drummer Mart Atema en bassist Simon ‘Benus’ Christiaanse vandaan komen.

De term hymne is hierboven al gevallen, dan moet je adrenalinenummers als ‘A Fire’, ‘Modern Times’ eens horen. En ‘Meet You In The Middle’ is de Wonderwall-achtige ballad die de band wel eens naar het grote publiek zou kunnen brengen.

De avond wordt geopend door zangeres Inge Lamboo, die in korte tijd een flinke online following heeft opgebouwd op TikTok met zowel Engelstalige covers van bekende Nederlandse nummers als met haar eigen muziek. Van haar aanstaande debuutalbum heeft ze inmiddels twee singles uitgebracht: ‘Why we stay’ en ‘Black Heart’.

 

 

genre

pop, rock, indie

media

Orange Skyline

woensdag 7 december 2022

placeholder