Doornroosje
loader

Orchestra Baobab

Geen webverkoop
5 nov 2017
  • Normaal€ 22,00
  • De prijzen zijn inclusief alle kosten.

De Senegalese Orchestra Baobab maakt klassieke, warmbloedige melodieën die Afro-Cubaanse ritmes en Afrikaanse muziekstijlen samenbrengen.

In 1970 werd er in Dakar een nachtclub geopend en boven de deur van de danstent werd het bordje ‘Baobob Club’ opgehangen. De nachtclub werd vernoemd naar het nationale symbool van de Senegal: de baobab. De huisband die er speelde heette Orchestra Baobab. Sindsdien is Orchestra Baobab, West-Afrika’s meest iconische dansband.

Exact 10 jaar na de release van hun laatste album, en bijna een halve eeuw na oprichting, maakt Orchestra Baobab een comeback. Het nieuwe werk klinkt vertrouwd, het gerijpte geluid dat de groep legendarisch heeft gemaakt is duidelijk herkenbaar, maar de toevoeging van energieke, levendige twists maakt de groep boeiender dan ooit.

Het nieuwe album Tribute to Ndiouga Dieng verscheen op 31 maart op het label World Circuit en wordt opgedragen aan Ndiouga Dieng, een van de eerste zangers van de band die in november 2016 overleed. Een unieke terugkeer van een unieke band die zeker niet zal teleurstellen.

Bekijk de foto's
verwijder filter
filter

Nieuwsbrief

Mis nooit meer een concert! Meld je aan en wij sturen je wekelijks de nieuw bevestigde en aankomende shows.

verzonden
OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.