fbpx
Osees

Osees

+ Egg Idiot

vrijdag 15 juli 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
vrijdag 15 juli 2022
zaal open:
19:30 uur
start:
20:15 uur

Na twee keer in Merleyn komt Osees eindelijk terug naar Nijmegen om ditmaal de grote zaal van Doornroosje op zijn kop te zetten. De opwindende garage rock van Dwyer en zijn kompanen is als een ADHD’er op een LSD-trip. Spacey, bijzonder kleurrijk en het stuitert alle kanten op. Een live band bij uitstek.

De hoeveelheid bands, platen en producties die John Dwyer op zijn kerfstok heeft staan neemt mythische vormen aan. Naast zijn solo albums, productie werkzaamheden en het runnen van zijn Castle Face Records, denderde hij ook gewoon als vanouds door met zijn paradepaard Thee Oh Sees, inmiddels geschreven als Osees..

Dywer omringd zich met twee drummers, een basis en zelf speelt hij gitaar. Samen vormen ze een haast ontembare garagerock-machine die een live reputatie heeft waar je ú tegen mag zeggen. Sinds de oprichting in 1997 in San Fransisco werden er meer dan twintig albums uitgebracht, vonden evenveel tournees en vonden er ook bijna zoveel naamswijzigingen plaats (o.a. OCS, The Ohsees, Thee Oh Sees, Oh Sees en nu Osees).

In 2019 bracht de band ‘Face Stabber’ uit en in 2020 volgde maar liefst drie albums: ‘Protean Threat’, ‘Panther Rotate’ en ‘Metamorphosed’. Begin 2021 brachten ze ‘Weirdo Hairdo’ uit en waarschijnlijk volgt ook in 2022 meer nieuw werk.

genre

rock, garage rock, psychedelische rock

media

Osees

vrijdag 15 juli 2022

placeholder