fbpx
Afbeelding voor Pachyman

Pachyman

zondag 13 februari 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
zondag 13 februari 2022
zaal open:
19:15 uur
start:
20:00 uur
Dit concert is verplaatst van Merleyn naar Doornroosje. De show zal plaatsvinden in seated setting, op 1,5 meter afstand mét CoronaCheck app.

Pachyman is het alter ego van de in Puerto Rico geboren multi-instrumentalist Pachy García. Deze one-man dub band bracht dit jaar zijn langspeler ’The Return of Pachyman’ uit, een aanstekelijk album vol met prachtige dub en reggae pareltjes waarmee je jezelf in het Jamaica van de jaren ’70 waant.

Pachyman is het alter ego van de in Puerto Rico geboren multi-instrumentalist Pachy García. Pachy groeide op met dub en reggae muziek van King Tubby en Scientist. Na een afgeronde muziekstudie in Los Angeles besloot hij hier te blijven wonen en begon zijn eigen dub-clubnachten. Pachy is ook naast dub en reggae een groot muziekliefhebber en tevens zanger en muzikant van Prettiest Eyes, een noisepopband uit Los Angeles. Als Pachyman focust hij zich op de roots kant van reggae en vooral dub. Vaak instrumentale en tijdloze tunes die zomaar in de jaren 70’ ergens op Jamaica gemaakt hadden kunnen zijn. In de Verenigde Staten werd hij al op sleeptouw genomen door de muzikanten van Khruangbin en Black Pumas waar hij de support voor mocht doen. In 2022 komt Pachyman voor het eerst naar Europa en zal hij op 13 februari Merleyn op zijn kop zetten met zijn dubby-vibes. Neem ook vooral een kijkje op zijn YouTube kanaal, schenk een cocktail in, zet de luidsprekers op 10.

genre

reggae, dub

media

Pachyman

zondag 13 februari 2022

placeholder