fbpx
Pitou

Pitou

zaterdag 29 april 2023
locatie:
Merleyn
datum:
zaterdag 29 april 2023
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

De muziek van de in Amsterdam geboren en getogen songwriter en zangeres Pitou wordt gekarakteriseerd door haar betoverende, veelkleurige stem en eigenzinnige composities. Pitou maakt melancholieke folk, geïnspireerd door de melodieën van Joni Mitchell, de mooie droefheid van Sparklehorse en de koorzang van Le Mystere des Voix Bulgares.

Als kleine Pitou werd de zangeres vaak door haar ouders op sleeptouw genomen naar landen als Kameroen en India. Elk jaar keerden ze terug naar Nederland met cassettebandjes met de geluiden die ze hadden opgepikt tijdens hun avonturen. Daarnaast ontwikkelde Pitou een grote interesse voor klassieke muziek. Deze twee invloeden vormen, samen met een vleugje pop en gitaar, inspiratie voor haar geluid zoals we het nu kennen.

Onlangs verscheen ‘Big Tear’, de eerste single van Pitou’s gelijknamige nog te verschijnen debuutalbum. De plaat klinkt grootser en orkestraler dan de gitaartokkels die we van Pitou gewend zijn. Het album wordt een creatieve collectie van alternatieve popsongs die put uit haar klassieke achtergrond; onverwachte harmonieën, vocale gelaagdheid, loops, weemoedige melodieën, en klassieke instrumenten die allemaal samenkomen op stijlvolle, slimme manieren.

genre

pop, singer songwriter, folk

media

Pitou

zaterdag 29 april 2023

placeholder