Doornroosje
loader

FortaRock

RAM + Portrait + Trial

Geen webverkoop
13 feb 2018
  • Normaal€ 15,50
  • Voorverkoop normaal€ 13,00
  • De prijzen zijn inclusief alle kosten.

Tijdschema (o.v.b.)

19.40 uur – Trial
20.30 uur – Portrait
21.50 uur – RAM

Heavy metal liefhebbers opgelet! Maak je borst maar nat, want deze dinsdagavond tijdens carnaval is er eentje voor de liefhebber van heavy metal van het puurste soort met drie Zweedse topbands op het affiche: Ram, Portrait en Trial. Trek dat spijkerjackie met de patches maar vast uit de kast, want dit gaat een geweldige avond worden.

De Zweden van RAM weten hoe oprechte heavy metal hoort te klinken. Met gevoel voor detail produceren ze een rauw en authentiek metal geluid voorzien van een moderne touch. Ook met de songwriting skills zit het wel snor, pakkende en goedlopende nummers is namelijk wat je voor je kiezen krijgt. Daarnaast trekt zanger Oscar Carlquist fel van leer met zijn krachtige falsetto zang.

Het eveneens uit Zweden afkomstige Portrait tapt uit bijna hetzelfde vaatje als RAM, met het grote verschil dat het gaspedaal bij deze metalheads nog iets dieper wordt ingetrapt. Invloeden van King Diamond en Judas Priest zijn duidelijk aanwezig, maar dat mag nauwelijks een bezwaar zijn wanneer je het zo goed uitvoert. Shows zijn één grote adrenaline rush.

Trial put qua invloeden ook uit het verleden uiteraard, maar pakt het toch iets subtieler aan dan RAM en Portrait. De jaren ’80 druipen nog steeds van de songs, maar een directe vergelijking maken met een andere band uit die periode gaat al snel mank. De band heeft al die invloeden gebundeld en er haar eigen geluid mee gecreëerd, en dat is bewonderenswaardig. Ook zanger Linus Johansson is er eentje van de buitencategorie. Mis ze niet.

Let’s bang some heads and raise some fists!

Bekijk de foto's (Trial)
Bekijk de foto's (RAM)
Bekijk de foto's (Portrait)
verwijder filter
filter

Nieuwsbrief

Mis nooit meer een concert! Meld je aan en wij sturen je wekelijks de nieuw bevestigde en aankomende shows.

verzonden
OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.