fbpx
Afbeelding voor Rico & Sticks + Dubbelfroes

Rico & Sticks + Dubbelfroes

zaterdag 18 november 2017
locatie:
Doornroosje
datum:
zaterdag 18 november 2017
start:
20:15 uur

In 2016 schreven Rico & Sticks hiphop geschiedenis in een volle  Ziggo Dome en ook in de studio hebben ze elkaar weer helemaal gevonden. “De energie is weer helemaal terug” aldus Sticks.

Op 21 juli verschijnt het langverwachte nieuwe album van Rico & Sticks, het eerste gezamenlijke album sinds Opgezwolle’s ‘Eigen Wereld’ uit 2006. Het album ‘IZM’ is geheel geproduceerd door Kubus, bestaat uit veertien nieuwe tracks en wordt in het najaar live gespeeld op de Nederlandse podia.

IZM is divers en experimenteel, maar ook de ‘makkelijkste plaat’ die Rico & Sticks maakten. In zoverre dat het minder ploeteren en werken was, maar juist voortkwam uit plezier en ontspannen studiosessies. Alle sessies vonden plaats bij Kubus, de producer waarmee de mannen al 15 jaar werken in wisselende samenstellingen. In 2004 verscheen het klassieke ‘Buitenwesten’ album van Kubus gevolgd door het album Microphone Colossus met Sticks. In 2011 bracht Rico met Kubus het vervreemdende DMT album uit en een jaar later was daar Microphone Colossus 2.

Na een optreden op het Lowlands hoofdpodium in 2015 volgden in 2016 een uitverkochte HMH-show en een uitgebreide tour langs de poppodia. Rico & Sticks brachten divers Opgezwolle vinyl én een carrière-omvattende boxset uit en sloten het jubileumjaar samen met Typhoon af in de Ziggo Dome. Hierna zijn ze met Kubus hard gaan werken aan nieuw materiaal dat nu het licht ziet.

Op 21 juli is het eindelijk zover en zijn Rico & Sticks, elf jaar na het laatste gezamenlijke album, weer terug met nieuwe muziek. Vervreemdend, persoonlijk en associatief, funky, introspectief, humoristisch, en kritische hiphop met hier en daar invloeden uit acid, hardcore, reggae, techno en meer. Het lijkt weer helemaal nergens op. DIT IZM!

genre

rap, hiphop

Rico & Sticks + Dubbelfroes

zaterdag 18 november 2017

placeholder