Doornroosje
loader

Rodrigo y Gabriela + Demi Knight

Gewapend met slechts twee akoestisch gitaren weten de Mexicaanse gitaarvirtuozen Rodrigo Sánchez en Gabriela Quintero iedere zaal op zijn kop te zetten. Het tweetal keert na een korte periode van afwezigheid nu gelukkig weer terug op de podia om zijn indrukwekkende livereputatie opnieuw waar te maken.

‘9 Dead Alive’ is het eerste album dat het Mexicaanse duo in vijf jaar tijd uitbrengt. Rodrigo y Gabriela vat op de plaat in slechts negen liedjes een geschiedenis van 875 jaar samen, zo zeggen ze in een interview met The Rolling Stone. Het nummer ‘The Soundmaker’ was het eerste voorproefje van het album en het laat horen dat er ook een filmisch geluid terugkomt in het nieuwe werk. Ritmische patronen, snel snaren-werk met uitgesponnen melodieën als basis.

Hun carrière is opmerkelijk verlopen: ze speelden in Mexico in een heavy metalband, maar toen succes uitbleef verhuisden ze naar Dublin om een nieuw muzikaal klimaat te ondergaan. Daar vonden ze hun eigen stijl: een mix van rumba, flamenco en rock. Live mag het duo behalve hun eigen opzwepende repertoire ook nog steeds graag wat Led Zeppelin of Metallica spelen.

foto: Joke Schot Photography

Bekijk de foto's (Rodrigo y Gabriela)
Bekijk de foto's (Demi Knight)