fbpx
Roos Rebergen

Roos Rebergen & SunSunSun Orchestra

vrijdag 10 januari 2025
locatie:
Doornroosje
datum:
vrijdag 10 januari 2025
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

Al sinds haar unieke debuutalbum Ze Willen Wel Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten (2008) slaagt de in België woonachtige Nederlandse singer-songwriter Roos Rebergen erin om de simpele dingen des levens subliem te verwoorden, en andersom. Voor haar nieuwe album is Rebergen een samenwerking aangegaan met het Vlaamse strijkkwintet SunSunSun Orchestra. Tim Vandenbergh, leider van het ensemble, koos een aantal nummers van de vijf albums van Roosbeef en schreef daar nieuwe arrangementen bij. In het najaar komt een album van Roos Rebergen & SunSunSun Orchestra uit. De eerste twee singles ‘Hoe Je Leven Moet’ en ‘Dichtbij/Ik zal het houden’ zijn ondertussen al te streamen.

 

 

Tim Vandenbergh, de bezieler van SunSunSun Orchestra wilde dolgraag met Roos samenwerken. Samen gingen ze door het oeuvre van Roosbeef en selecteerden nummers die zich goed lenen voor strijkers en stem. Nummers waar Tim zich in zou kunnen uitleven. Het resultaat? Stuk voor stuk unieke nieuwe arrangementen. Op de eerste single  ‘Hoe je leven moet’  is goed te horen hoe een vertrouwd Roosbeef-nummer een nieuwe dimensie krijgt door de snaarinstrumenten van het Vlaamse gezelschap.

SunSunSun Orchestra is het strijkensemble met Tim Vandenbergh dat naast concerten en studiowerk (voor o.a. Tamino, John Cale, Einstürzende Neubauten, Het Zesde Metaal) betoverende stukken brengt die zich bewegen tussen klassiek en experimenteel. Door een jarenlange samenwerking ontwikkelde dit kwintet haar eigen geluid met focus op klankkleur groove en ritmiek.

Bezetting:
Roos Rebergen – zang
Jeroen Baert & Yumika Lecluyze – viool
Karel Coninx – altviool
Seraphine Stragier – cello
Tim Vandenbergh – contrabas
Antoon Offeciers – Rhodes en Juno

genre

pop, singer songwriter, folk, klassiek

media

Roos Rebergen & SunSunSun Orchestra

vrijdag 10 januari 2025

placeholder