Doornroosje
loader

Roos van Nijmegen voorronde 2

Slecht + Platvloers + The Moans

De Roos van Nijmegen is dé bandcompetitie van Doornroosje. Al sinds 1986 maakt De Roos een belangrijk deel uit van de Nijmeegse muziekscene en biedt deze wedstrijd het perfecte podium voor ambitieuze beginnende bands met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. In drie voorrondes strijden muzikanten in poppodium Merleyn voor een plek in de finale. Na de voorrondes selecteert een professionele jury drie acts die door mogen naar de finale. De vierde finaleplaats gaat naar de publieksfavoriet. De finale vindt traditioneel plaats op Hemelvaartsdag in Doornroosje.

In de tweede voorronde is de beurt aan:

Platvloers
Platvloers is een funk/hip-hop-band uit de omgeving van Nijmegen die funky tracks met rap afwisselen met gezongen liedjes, en dat alles in het Nederlands. De muzikale formule richt zich op het overbrengen van een positieve energie, dansbaarheid en een feestelijke sfeer. Invloeden zijn uiteenlopend maar noemenswaardig: Parliament, Prince, Stevie Wonder, A Tribe Called Quest, The Roots en Relax.

Slecht
Slecht is een rockbandje met leden uit Gelderland en Noord-Brabant. Het bandje is geboren uit een optreden in 2000 tijdens de welbekende DIOSA Korfbal-playbackshow. In 2004 werd er een demo opgenomen en speelde de band nog een jaar door. Na een pauze van 9 jaar was het weer tijd om terug te komen. Van wegen vele verzoeken besloot de band met de vierdaagse 2014 bij de Kaaij in Nijmegen het podium weer op te kruipen. Sinds dien zijn ze weer volop bezig met het spelen van hun muziek.

The Moans
Tijdens het programma “Rock ’n Roll jonkies” leerden de bandleden elkaar kennen en begonnen aan de gemeenschappelijke droom om als band bekend te worden. Na een tijdje de naam “The Return of Rock n’ Roll” te hebben gehad besloot de band deze te veranderen naar “The Moans”. Deze naam werd al snel verspreid door optredens via o.a. Koos van Dijk. Na dit een tijdje gedaan te hebben besloot de band zelf optredens te gaan zoeken. Hierdoor kwamen zij terecht bij Augusto Titarsole. Van wegen zijn grote enthousiasme mochten de band iedere week in zijn café komen optreden. Iets wat ze nog steeds met veel plezier doen.

Bekijk de foto's