Doornroosje
loader

Samsara Blues Experiment

Kaleidobolt + Bismut

Deze avond twee heuse powertrio’s die het podium delen. Samsara Blues Experiment uit Berlijn bestaat tien jaar en is absoluut geen onbekende meer in de stonerrock scene. Van Roadburn tot FreakValley weet deze band het publiek te bekoren en aan zich te binden. Lange nummers met veel ruimte voor psychedelische riffs en een vette, relaxte bluesy groove, Samsara Blues Experiment tovert het live net zo gemakkelijk uit de hoed als op plaat. Hun vierde album is onderweg en zal in mei de promotietour krijgen die het verdiend. Bij zijn is ondergaan, zo luidt ons devies.

Support is er in de vorm van Kaleidobolt. Echter, de term support is niet netjes gesteld daar deze drie Finnen niet onderdoen voor hun grotere Duitse broers waarmee ze op tour gaan. Kaleidobolt bestaat pas een krappe drie jaar maar wist met twee albums en een officiële bootleg al flink te overtuigen. Óok deze band grossiert in langere tracks. Nummers waarbij veel ruimte wordt gelaten aan de individuele kwaliteiten van de muzikanten. Zelfs een drumsolo wordt niet geschuwd. Daar staat dan weer tegenover dat er ook flink rechtdoor gerockt kan worden. Het betere powertrio-werk, wie is er niet groot mee geworden?!

Bismut is herrezen uit de as van Nijmeegs fijnste rockbands Bandito, Emperors en Geiser.  De schier oneindige jamsessies monden uit in een oase van psychedelische uitspattingen en zware uitgesponnen grooves.

Bekijk de foto's (Bismut)
Bekijk de foto's (Kaleidobolt)
Bekijk de foto's (Samsara Blues Experiment)