fbpx
Sei Still

Sonic Whip

Sei Still

woensdag 24 augustus 2022
locatie:
Merleyn
datum:
woensdag 24 augustus 2022
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

Het uit Mexico afkomstige Sei Still staat bekend om hun betoverende psychedelische krautrock escapades en laten zich hierbij inspireren door de Duitse oervaders van het genre; Can en Neu!

Het vijftal heeft twee platen op haar naam staan waarvan het gelijknamige album in 2020 is opgenomen en uitgebracht door Fuzz Club Records uit Londen. De covid pandemie gooide vervolgens roet in de tourplannen van de band. Inmiddels zijn de bandleden verkast naar Berlijn en hebben ze een tweede plaat geproduceerd, wederom onder de vleugels van Fuzz Club. ‘El Refugio’ kent naast de duidelijke kraut invloeden ook wat meer inbreng uit de 70s postpunk en new wave. Een intrigerend geheel dat diverse invloeden moeiteloos met elkaar vermengd om uit te monden in een vertrouwd en tegelijkertijd nieuw geluid. Voeg daarbij de in de moedertaal gezongen teksten en je hebt een recept voor iets unieks.

Sei Still is een aanrader voor liefhebbers van 10000 Russos, Föllakzoid,  Minami Deutsch, Kikagaku Moyo, Trees Speak en Moon Duo.

genre

rock, kraut rock, psychedelische rock

media

Sei Still

woensdag 24 augustus 2022