Doornroosje
loader

Sonic Whip

Monster Magnet + Radio Moscow + Monolord

ASG + Gnod + Church of the Cosmic Skull + ¡Pendejo! + Insect Ark

Doornroosje presenteert: Sonic Whip! Een meerkoppig rock-monster, waarbij scheurende gitaren hand in hand gaan met dampende baslijnen, beukende drums en andere sonische, psychedelische uitspattingen. Op zaterdag 5 mei vindt de eerste editie plaats en we pakken meteen uit met Monster Magnet, Radio Moscow, Monolord, ASG, Gnod, Church of the Cosmic Skull, ¡Pendejo! & Insect Ark.

– ‘Dance, motherfucker dance, you’re getting hit with the sonic whip!’ – Automatic Sam (r.i.p.)

Tijdschema (o.v.b.)

14.15-14.55 – Insect Ark
15.20-16.10 – Church Of The Cosmic Skull
16.30-17.10 – ¡Pendejo!
17.30-18.20 – ASG
18.45-19.45 – Monolord
20.15-21.15 – Radio Moscow
21.45-23.15 – Monster Magnet
23.45-0.45 – Gnod

De volgende acts op het podium:
Monster Magnet

Monster Magnet behoort tot één van de meest invloedrijke en bekendste in het psychedelische stonerrock genre. De Amerikaanse band rond Dave Wyndorf combineert al sinds jaar en dag 70s hardrock, comics en marihuana tot verslavend lekkere stonerrock. De albums ‘Spine of God’, ‘Superjudge’, ‘Dopes to Infinity’ en ‘Powertrip’ zijn stuk voor stuk klassiekers en mogen dan ook in geen enkele rock collectie ontbreken. Het nieuwe album ‘Mindfucker’ verschijnt in maart via Napalm Records.

Radio Moscow

De Amerikaanse psychrockers van Radio Moscow hebben de afgelopen jaren een live reputatie opgebouwd waar je u tegen zegt. We zijn dan ook blij om de heren te mogen verwelkomen op Sonic Whip! Hun laatste wapenfeit, ‘New Beginnings’ is uitgebracht door het grote Century Media Records en staat weer vol vettige grooves, fuzz, 60s/70s psychedlische rock plús talloze virtuoze riffs en solo’s. De band klinkt gretig en retestrak, een band in topvorm. We can’t wait!

Monolord

Het trio van Monolord maakt momenteel faam met hun indrukwekkende zware massieve stoner en doom. De Zweedse bullebakken stortten in 2014 hun debuut ‘Empress Rising’ uit over een nietsvermoedende wereld, sindsdien heeft de band nog twee album uitgebracht waarvan ‘Rust’ uit 2017 het laatste wapenfeit is. De loodzware, repetitieve en psychedelische nummers ‘Empress Rising’ en ‘Cursing The One’ zijn bij liveshows inmiddels uitgegroeid tot ware publieksfavorieten. Wie afgelopen november aanwezig was bij hun show op Soulcrusher weet dat hier geen woord van gelogen is.

Gnod

De Britten van Gnod voldoen voor de volle 100% aan het credo ‘kunst is weerstand’. Stoïcijns, afwijkend, eigengereid en volkomen geniaal. De afgelopen jaren heeft deze band alleen maar topplaten afgeleverd. De laatste plaat uit 2017 heeft de niet mis te verstane titel; ‘Just Say No To The Psycho Right-wing Capitalist Fascist Industrial Death Machine’ meegekregen. Een snoeihard, recalcitrant psychedelisch rockmonster waarin kraut, industrial en punk op een brutale wijze bij elkaar komen. Één ding is zeker, dit gaat een meer dan enerverende show opleveren!

ASG

De zang van Jason Shi is een van de meest opvallende elementen in de vet groovende, licht psychedelische en zware stoner rocksound van ASG (All Systems Go). Maar het is niet alleen de cleane droge zang die opvalt bij de Amerikanen, maar ook vooral de memorabele melodielijnen met pakkende hooks. Het is razendknap wat ASG presteert. Het laatste album, ‘Blood Drive’ stamt alweer uit 2013. Een nieuw album is onderweg, een goeie reden om weer te gaan touren en daarbij een stop te maken in Nijmegen.

Church of the Cosmic Skull

De Britse, uit zeven personen, bestaande psychedelische rock outfit van Church of the Cosmic Skull lijkt regelrecht uit de jaren zeventig gewandeld te zijn. Een welhaast religieuze beweging die middels hun muziek de mensheid probeert te bevrijden van hun materiële bezittingen en wil verenigen tot één kosmisch geheel. Het authentieke, theatrale psychedelische progrock geluid, inclusief hammondorgel, gitaarsolo’s, ronkende bas en meerstemmige zanglijnen, is volkomen uniek. Het doet in de verte denken aan grootse bands van weleer zoals Mahavishnu Orchestra, Free, Genesis en Grandfunk Railroad. Hun debuut ‘Is Satan Real’ uit 2016 behoort tot een van de beste rockalbums dat jaar. Dit voorjaar verschijnt de opvolger ‘Science Fiction’. One to watch!

¡Pendejo!

De Nederlandse (!) band ¡Pendejo! bedient zich van stomende stoner met fuzzy riffs en swingende grooves waar het temperament vanaf spat. De rauwe strot van zanger El Pastuso en de mariachi blazers zorgen voor een volkomen uniek geluid binnen het genre. Een live band pur sang en eentje met dikke cojones!

Insect Ark

De muziek van het Amerikaanse psychedelische noise en doom duo van Insect Ark is doorweven met emotie. Zang ontbreekt, maar je voelt de poëzie doorsijpelen in de enigszins sinister aandoende instrumentale nummers. Traag voortslepende soundscapes die klinken als een filmscore bij een duister en absurdistisch David Lynch project. Het nieuwe album ‘Marrow Hymns’ verschijnt eind deze maand via Profound Lore Records.

Bekijk de foto's (Sonic Whip: ¡Pendejo!)
Bekijk de foto's (Sonic Whip: Monster Magnet)
Bekijk de foto's (Sonic Whip: Monolord)
Bekijk de foto's (Sonic Whip: Insect Ark)
Bekijk de foto's (Sonic Whip: Church of the Cosmic Skull)
Bekijk de foto's (Sonic Whip: ASG)
Bekijk de foto's (Sonic Whip: Radio Moscow)
Bekijk de foto's (Sonic Whip: GNOD)