Doornroosje
loader

Soulcrusher II

Mayhem + Ufomammut + Conan + Monolord

Celeste + Today Is The Day + Dodecahedron + Emptiness + Rorcal + Ulsect + Déluge + Usnea + Galg + Inferno

Duister, hard, zwaar en rauw met een lichtpuntje aan het eind van de tunnel. Op zaterdag 7 oktober hult Doornroosje zich weer voor één dag in het zwart voor de 2de editie van Soulcrusher! Een must voor de harde duistere riff liefhebbers. 

Line-up: Mayhem + Ufomammut + Conan + Celeste + Monolord + Today Is The Day + Dodecahedron + Emptiness + Rorcal + Déluge + Usnea + Ulsect + Galg + Inferno.

De Noorse black metal band Mayhem heeft een mythische status verworven met het album ‘De Mysteriis Dom Sathanas’ uit 1994. De plaat wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke black metal albums aller tijden. Pure, rauwe, inktzwarte black metal. Op Soulcrusher wordt dit album integraal uitgevoerd!

Ticketprijzen
̶E̶a̶r̶l̶y̶ ̶C̶r̶u̶s̶h̶e̶r̶ ̶I̶ ̶(̶m̶a̶x̶.̶ ̶5̶0̶)̶:̶ ̶€̶ ̶2̶5̶ (UITVERKOCHT)
̶E̶a̶r̶l̶y̶ ̶C̶r̶u̶s̶h̶e̶r̶ ̶I̶I̶ ̶(̶m̶a̶x̶.̶ ̶1̶0̶0̶)̶:̶ ̶€̶ ̶3̶0̶(UITVERKOCHT)
Early Crusher III: € 35
Kaarten aan de deur / box-office: € 37,50

Tijdschema (o.v.b.)

Rode Zaal

Inferno – 14.00 – 14.30
Usnea – 15.00 – 15.45
Monolord – 16.30 – 17.30
Conan – 18.15 – 19.15
Ufomammut – 20.10 – 21.10
Mayhem – 22.00 – 23.00
Today Is The Day – 23.50 – 0.40

Paarse Zaal

Galg – 14.30 – 15.00
Ulsect – 15.45 – 16.30
Déluge – 17.30 – 18.15
Dodecahedron – 19.15 – 20.05
Celeste – 21.10 – 22.00
Emptiness – 23.00 – 23.50
Rorcal – 0.40 – 1.30

De volgende acts op het podium:
Mayhem

De Noorse black metal band Mayhem heeft een mythische status verworven met het album ‘De Mysteriis Dom Sathanas’ uit 1994. De plaat wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke black metal albums aller tijden. Pure, rauwe, inktzwarte black metal. Op Soulcrusher wordt dit album integraal uitgevoerd!

Ufomammut

Het Italiaanse doomtrio van Ufomammut is geen onbekende in Nijmegen. De band staat bekend om hun zware bezwerende riffs op een bedje van spacey synths met een immer voortploegende ritmesectie. Ditmaal komen ze met nieuw werk naar de 2de editie van Soulcrusher. De uitgesponnen, epische, maar bovenal loodzware riffs worden aangevuld met uitzinnige, vervreemdende visuele projecties.

Conan

De Britten van Conan zijn allesbehalve subtiel te noemen. We hoeven er dan ook maar weinig woorden aan vuil te maken. De trage lome doom metal dendert als een locomotief door een desolaat landschap. De Engelse band is het muzikale equivalent van een mokerhamer tegen het voorhoofd. U zijt gewaarschuwd.

Monolord

Obey the riff! Stonerdoom Zweedse bullebakken van Monolord stortten in 2014 hun debuut ‘Empress Rising’ over een nietsvermoedende wereld uit, en sindsdien is de Zweedse band een constante bron van sterke releases. Binnenkort verschijnt het nieuwe album ‘Rust’ via Riding Easy Records.

Celeste

Als vervanger van Tombs hebben we de Franse blackened hardcore sludgers van Celeste kunnen overhalen voor een show op Soulcrusher! Optredens van deze heren zijn bijzonder en uniek, een lichtshow ontbreekt, alleen een paar rode lampjes op de bandleden sieren het decor voor hun hyperintense en loodzware livesets. Binnenkort verschijnt het nieuwe album ‘Infidèle(s)’.

Today Is The Day

Twintig jaar geleden zag ‘Temple Of The Morning Star’ het levenslicht via het befaamde Relapse Records. Het vierde album van Today Is The Day, de band rond Steve Austin. Een mijlpaal in het genre en een hoogtepunt in de discografie van de Amerikanen. Een urgent, snoeihard album met een manisch, verontrustend geluid van metal en noisecore. De woede en opgefoktheid straalt er vanaf. Precies zoals het bedoeld is. Momenteel speelt er ook van alles in de wereld, het is bijna alsof er in die twintig jaar niets is veranderd… Deze show van Today Is The Day staat volledig in het teken van ‘Temple Of The Morning Star’.

Dodecahedron

Nederland kent momenteel een gezonde voedingsbodem wat extreme, progressieve metal betreft. Dodecahedron is zo’n band en heeft onlangs met ‘Kwintessens’ een knaller van formaat afgeleverd. Snoeiharde, razende blackmetal met een geur van waanzin waarbij sporadisch wat gas wordt terug genomen voor psychedelische uitspattingen. Het snaarstrakke drumwerk, dissonante gitaarwerk en maniacale zang maakt van Dodecahedron een uniek band in dit duistere landschap, eentje om te koesteren.

Emptiness

De Brusselse band Emptiness heeft dit jaar met ‘Not For Music’ een indrukwekkend en opzienbarend album uitgebracht. Een plaat waar moeilijk een stempel op te drukken valt, uniek in zijn geluid en beleving. Bevreemdend, zwaar, duister en tegelijkertijd alles verzwelgend. We kijken uit naar hun debuut in Nijmegen.

Déluge

Frankrijk produceert de laatste jaren aan de lopende band kwaliteitsbands in het extreme genre. Déluge kan er zeker toe gerekend worden. De band combineert overrompelende black metal met atmosferische post-hardcore. Iets wat het best tot zijn recht komt op het meest recente album ‘Æther’. Een intelligent, complex, progressief album waarbij ultrasnelle blastbeats en riffs worden afgewisseld met schitterende, hypnotiserende passages. Door de snaarstrakke uitvoering en volle productie is het niet verwonderlijk dat de heren reeds zijn uitgenodigd om te fungeren als support bij Gojira.

Ulsect

Een band met ex-leden van Textures en Dodecahedron klinkt al goed. Als het debuut dan ook nog eens gelijk op Season Of Mist uitkomt, zijn vele oren gespits. De titelloze plaat klinkt bruut en overrompelend en heeft bovendien een geweldige productie. Zware kille dissonante death, post-black metal, waarbij regelmatig op de rem getrapt wordt. Juist in die tempovertragingen weet Ulsect een intense, verstikkende en sfeer neer te zetten.

Rorcal

De Zwitserse band Rorcal​ heeft vorig jaar grote indruk gemaakt met het album ‘Creon’. Een intrigerend duister muzikaal werkstuk, geïnspireerd door de Griekse mythologie met invloeden uit diverse hoeken, van postcore tot doom en black metal. De Zwitsers zijn live helemaal in hun element en laten een verpletterende indruk achter.

Usnea

Het uit Portland Oregon afkomstige Usnea is geen vreemde meer in het doom genre. De band bracht in 2015 hun tweede langspeler uit via Relapse. ‘Random Cosmic Violence’ is van een monolitische duisterheid zoals je ze maar zelden hoort. Kolossale riffs met donderende drums en diepe gutturale vocalen. Heavier dan dit wordt het waarschijnlijk niet. Laat je tergend langzaam platwalsen de duisternis in tijdens Soulcrusher.

Galg

Het inktzwarte project en duo van Galg, afkomstig uit Nijmegen, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige band. Het dissonantie duistere geluid op de EP ‘Afzicht’ uit 2015 gaat door merg en been belooft veel voor de eerste full lenghth die in september verschijnt. Op Soulcrusher vindt de presentatie plaats, we kijken er naar uit!

Inferno

Inferno uit Tjechië staat bekend om hun naargeestige en beklemmende black metal zoals we deze ook kennen van Mayhem. De mystieke en bij vlagen furieuze sfeer wordt extra versterkt door de lage, donkere, van echo voorziene en in salpeterzuur gedrenkte vocalen van brulboei Adramalech. Het gloednieuwe album ‘Gnosis Kardias (of Transcension and Involution) is lovend ontvangen.

Bekijk de foto's (Ulsect)
Bekijk de foto's (Galg)
Bekijk de foto's (Inferno)
Bekijk de foto's (Déluge)
Bekijk de foto's (Conan)
Bekijk de foto's (Monolord)
Bekijk de foto's (Rorcal)
Bekijk de foto's (Today is the day)
Bekijk de foto's (Emptiness)
Bekijk de foto's (Mayhem)