Soulcrusher 2021

Soulcrusher

Bølzer + The Ruins of Beverast + Hexis + Autarkh + Krypts + Firebreather + Pothamus + Noctambulist + Radeloos///Ziedend

vrijdag 1 oktober 2021
Soulcrusher Vrijdag Ticket:
€ 35,00
Soulcrusher Combi Ticket:
€ 75,00
locatie:
Doornroosje
datum:
vrijdag 1 oktober 2021
zaal open:
16:00 uur
start show:
16:30 uur

Op 1 en 2 oktober hult Doornroosje zich weer in het zwart voor Soulcrusher 2021. Een duistere trip met apocalyptische riffs, allesvernietigende soundscapes en innovatieve experimentele heaviness. Van snoeihard en nietsontziend tot melancholisch en troostrijk. Op vrijdag warmen we de vijfde editie op met aantal geweldige artiesten in beide zalen om vervolgens op zaterdag de hele dag een volledig programma te presenteren.

Line-up

Vrijdag 1 oktober
Enslaved – The Ruins of Beverast – Hexis – Autarkh – Krypts – Pothamus – more tba
 
Zaterdag 2 oktober
Oranssi Pazuzu – The Ocean – Celeste – Wiegedood – Wolvennest – Regarde Les Hommes Tomber – Schammasch – Briqueville – Coilguns – Telepathy – Verwoed – Crown – Psychonaut – Doodswens

Tickets

Klik HIER voor weekendtickets à €75.
Klik HIER voor vrijdag dagtickets à €35.
Klik HIER voor zaterdag dagtickets à €50.

Meer info vind je op de Soulcrusher website.

genre

metal, black metal, doom metal, sludge metal

media

line-up

De grensverleggende en veelgeprezen Noren van Enslaved hebben zicht in hun lange bestaan altijd weten te vernieuwen. Het Noorse collectief draait al mee sinds 1991 en groeide in ruim twintig jaar uit van een relatief obscure black metal act tot een gevestigde naam die garant staat voor een unieke kruising van black metal, psychedelische en progressieve rock.

Met de laatste plaat, Utgard, heeft de band wederom een imposant meesterwerk toegevoegd aan hun toch al niet misselijke oeuvre. Het album combineert brute kracht met een gelaagde, epische pracht die associaties oproept met zowel Opeth als Pink Floyd en Immortal. Alle kwaliteit, grensverleggende veelzijdigheid en muzikale landschappen die Enslaved kenmerken op plaat, vertaalt de groep ook naar het podium. En ook dat doen de Noren al jaren met verve.

The Ruins Of Beverast is het geesteskind van de uit Aachen afkomstige Alexander von Meilenwald. Het meest bijzondere is dat hij al het materiaal zelf inspeelt en de vocalen ook nog eens voor zijn rekening neemt. Een puike prestatie. Zeker omdat de albums, zes tot nu toe, barsten van de kwaliteit en vol staan met gelaagde composities waarbij experiment tevens niet wordt geschuwd. ‘The Thule Grimoires’ is het laatste en kersverse wapenfeit. De beklemmende black-doom-sludge metal is een angstaanjagende emotionele muzikale reis naar de donkerste krochten van het onderbewustzijn. Eentje die je verstomd en verbluft achterlaat. Live wordt Von Meilenwald bij gestaan door een aantal top muzikanten.

Hexis uit Denemarken is niet voor één gat te vangen. In 2019 presteerden ze het om maar liefst 111 shows te doen in 109 dagen. Een monsterlijke opgave, maar wel eentje die respect afdwingt. De met black metal doorspekte hybride van hardcore en sludge is lomp en giftig hard. Het laat weinig ruimte voor subtiliteiten, maar dat hoeft ook niet. Soms moet alles gewoon kapot.

‘Form In Motion’ is het eerste werkstuk van de uit de as van Dodecahedron herrezen band Autarkh. Het klinkt als een logisch vervolg waarbij diverse invloeden krachtig en versleuteld samenkomen. De nieuwe band rond Michel Nienhuis heeft met dit debuut een futuristisch kunstwerk uitgebracht dat nieuwe grenzen opzoekt dankzij een brede combi van extreme metal, industrial en electro. Een luisterervaring die barst van de creativiteit. Dit zijn niet alleen tracks die keihard binnenkomen, je bruut wakker te schudden, maar ook gewoon goed uitgewerkte composities met een kop en een staart.

Het uit Finland afkomstige Krypts heeft met ‘Cadaver Circulation’ een van de meest meeslepende en intense platen uitgebracht van 2019.  Geen moderne technische hoogstandjes, maar een in reverb doordrenkte morbide atmosfeer, is wat je voorgeschoteld krijgt. Tergend trage en loodzware doom wordt afgewisseld met mid-tempo death metal waarbij het behang van misantropische ellende figuurlijk van de muur afbladdert. Vanaf de eerste noot komen de dikke, intense en agressieve hooks, sonore keelklanken en straffe drumwerk samen in een ​​ondoordringbare muur van heaviness. Laat je meesleuren in de allesverzengende maalstroom die Krypts heet.

Pothamus mixt op inventieve wijze sludge metal, post rock en tribal soundscapes tot een bezwerende trip. Hun debuutplaat ‘Raya’ dat in 2020 is verschenen via Consouling Sounds maakt grote indruk. Een spartaans klankenpalet van repetitieve riffs en ijle drones, aangedreven door jachtige troms en woeste baslijnen. Pothamus keert terug naar de basis van muziek: samenkomen en wegdrijven. De Belgen staan in eigen land al bekend om hun gedreven shows.