Doornroosje
loader

Soulcrusher III

YOB + Deafheaven

Wiegedood + Dragged Into Sunlight + Whores. + Inter Arma + Slomatics + Hemelbestormer + Ultha + Phantom Winter + Part Chimp + Heads. + Frayle

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Op zaterdag 6 oktober hult Doornroosje zich weer voor één dag in het zwart voor alweer de derde editie van Soulcrusher. Een must voor de liefhebber van harde duistere riffs en zware experimentele klanktapijten. Het belooft weer een memorabele duistere dag te worden. Get ready to be crushed!

De early crusher tickets van €35 zijn uitverkocht.

Tijdschema (o.v.b.)

Deuren en kassa open – 13.30

Paarse Zaal

Frayle 14.00 – 14.40
Phantom Winter 15.20 – 16.00
Wiegedood 16.50 – 17.40
Hemelbestormer 18.40 – 19.30
Whores. 20.45 – 21.35
Ultha 22.50 – 23.40
Dragged Into Sunlight 0.10 – 1.00

Rode Zaal

Part Chimp 14.40 – 15.20
Slomatics 16.00 – 16.50
Inter Arma 17.40 – 18.40
Deafheaven 19.30 – 20.45
Yob 21.35 – 22.50
Heads. 23.40 – 0.10

YOB
Het Amerikaanse trio van YOB maak al jaren diepe indruk met hun zware doom metal.  The New York Times omschreef de band als een van de beste bands van Noord-Amerika. Ze zitten er wat ons betreft niet ver naast. De band is niet de meest productieve, maar wat ze tot nu toe hebben uitgebracht is zonder uitzondering van de allerhoogste kwaliteit. De loodzware, maar ook sfeevolle doomgeluid is uniek en uit duizenden te herkennen. De plaat ‘Clearing The Path To Ascend’ uit 2014 is een waar meesterwerk en onlangs is het nieuwe album ‘Our Raw Heart’ via Relapse verschenen. Zanger Mike Scheidt verwerkt een persoonlijk drama op dit indringend en wederom schitterende album dat de rillingen over de rug doet laten gaan.

Deafheaven
De Amerikaanse band Deafheaven maakte in 2013 grote indruk met het album ‘Sunbather’, niet in de laatste plaats door opmerkelijke kleurstelling van de albumhoes. De band combineert op indrukwekkende wijze black metal met shoegaze en postrock. Vermorzelend hard, gevuld met screams die wanhopig proberen het lawaai te overstemmen, afgewisseld met stille treurigheid, terwijl de ene na de andere prachtige gitaarmelodie passeert. Het resulteert in een majestueus, meeslepend en duister geheel. Het nieuwe album ‘Ordinary Corrupt Human Love’ krijgt lovende kritieken en zal in menig jaarlijstje terugkomen.

De volgende acts op het podium:
YOB

Het Amerikaanse trio van YOB maak al jaren diepe indruk met hun zware doom metal.  The New York Times omschreef de band als een van de beste bands van Noord-Amerika. Ze zitten er wat ons betreft niet ver naast. De band is niet de meest productieve, maar wat ze tot nu toe hebben uitgebracht is zonder uitzondering van de allerhoogste kwaliteit. De loodzware, maar ook sfeevolle doomgeluid is uniek en uit duizenden te herkennen. De plaat ‘Clearing The Patt To Ascend’ uit 2014 is een waar meesterwerken onlangs is het nieuwe album ‘Our Raw Heart’ via Relapse verschenen. Zanger Mike Scheidt verwerkt een persoonlijk drama op dit indringend en wederom schitterende album dat de rillingen over de rug doet laten gaan.

Deafheaven

De Amerikaanse band Deafheaven maakte in 2013 grote indruk met het album ‘Sunbather’, niet in de laatste plaats door opmerkelijke kleurstelling van de albumhoes. De band combineert op indrukwekkende wijze black metal met shoegaze en postrock. Vermorzelend hard, gevuld met screams die wanhopig proberen het lawaai te overstemmen, afgewisseld met stille treurigheid, terwijl de ene na de andere prachtige gitaarmelodie passeert. Het resulteert in een majestueus, meeslepend en duister geheel. Het nieuwe album ‘Ordinary Corrupt Human Love’ verschijnt binnenkort.

Wiegedood

De Belgen van Wiegedood hebben dit jaar de trilogie rond ‘De Doden Hebben Het Goed’ voltooid. Ook op dit derde deel gaat de black metal weer door merg en been. Het tempo ligt meermaals verschroeiend hoog, de riffs zijn bovengemiddeld sterk en de hese krijsen van Levy klieven doorheen de razernij. Wiegedood is een geweldige live band bovendien. Terecht dat ze een uitnodiging hebben ontvangen voor Soulcrusher.

Dragged Into Sunlight

De maniakale sound van de Briste band Dragged Into Sunlight is intens, snoeihard en klinkt getergd tot op het bot. Het is een smeltkroes van extreme stijlen; death, sludge, black en meer. Verwacht geen blastbeats, maar diepe mokerslagen, donderende basaanslagen en massa’s feedback, waarover T. zijn getergde vocalen spuugt. De effectieve effecten en sinistere samples maken het geheel nog iets naargeestiger.

Whores.

‘Good times, bad vibes’, zo luidt het credo van de Amerikaanse band Whores. Het kan zo op een bumbersticker. Het zegt direct ook veel over de muziek die geproduceerd wordt. De heavy combinatie van sludge, noise, crust is genadeloos hard en vuig, als een rechtse directe vol in je gezicht. En dat alles verpakt in kleine bommetjes die wonder boven wonder nog catchy zijn ook. Hun album ‘Gold’ uit 2016 behoort tot de beste rockplaten van het jaar. Maar de nummers zijn vooral gemaakt voor op het podium. Live shows zijn dan ook weergaloos. Mis dit niet.

Inter Arma

Met de overrompelende tweede full-length ‘Sky Burial’ uit 2013 en de minstens zo sterke EP ‘The Cavern’ uit 2014 heeft Inter Arma aangetoond groots te kunnen excelleren in een zeer breed speelveld van blackened sludge, post- en death metal, tot psych, prog en southern aan toe. Weinigen binnen de huidige harde muziekwereld zetten die veelheid aan stijlen zó neer dat het ook nog eens natuurlijk klinkt. De band uit het Amerikaanse Richmond flikt het ’gewoon’. Op hun derde album ‘Paradise Gallows’ wordt de eigen(gereid)heid die gepaard gaat met de stijlen-flirt eens te meer bevestigd. Het vierde album. Hoog tijd voor een optreden op Soulcrusher!

Slomatics

Wanneer een gitarist beschikt over een fuzz-pedaal met zijn eigen merknaam weet je dat het wel goed zit met het eigen geluid. In het geval van de Britse band Slomatics is dat zeker het geval. De band is daarnaast goed bevriend met genre genoten Conan. Je kunt je dus opmaken op voor een snoeiharde sludge metal show die de trommelvliezen gaat teisteren. Riffs, riffs en nog eens riffs.

Hemelbestormer

Het post-metal kwartet Hemelbestormer debuteerde in 2016 met ‘Æther’. Onder meer een fantastisch optreden op Roadburn heeft de carrière van de band hierna in een stroomversnelling gebracht. Twee jaar later is er nu de opvolger, ‘A Ring Of Blue Light’. De instrumentale mix van post-metal, doom, black metal en een vleugje ambient zorgt er direct voor dat de zonnestralen plaats maken voor duisternis. De nummers lenen zich uitstekend voor live shows.

Phantom Winter

De Duitse band Phantom Winter is min of meer het gevolg op Omega Massif. Hun meest recente plaat ‘Into Dark Science’ is dit jaar uitgebracht en overduidelijke een uitlaatklep voor al hun depressies en kwaadheid, want het klinkt heavy as fuck. De zware, logge stuwende riffs en post-metal melodieën herbergen overduidelijk het DNA van Omega Massif, maar het geheel is net wat duisterder door de opgefokte versnellingen, ingebouwde blastbeatpassages en overstuurde vocalen. Live shows staan gelijk aan een ontmoeting met een sloophamer.

Ultha

De voorliefde voor USBM wordt bij de Duiste band niet onder stoelen of banken gestoken. Sterker nog, het is waar hun kracht schuilt. Met het laatste album ‘Converging Sins’ uit 2016 als voorlopig hoogtepunt. Krachtig, vuil en rauw. De wisselwerking tussen snelle en trage passages dragen bij aan de dynamische sound. Het nieuwe  album wordt begin oktober verwacht, precies op tijd voor Soulcrusher.

Part Chimp

Bij Part Chimp is geen ruimte voor nuance of subtiliteiten, platen en optredens zijn HARD. Oorverdovende en alles vermorzelend noise overdekt met een dikke laag distortion. Het beste van Melvins, Jesus Lizard en Lightning Bolt in één band. Dan weet je wel ongeveer waar de Britten de mosterd vandaan halen. Aanrader.

Heads.

Het creëren van een sfeer die verder reikt dan ongecontroleerde woede met een dissonantie die gekwetstheid of recalcitrantie te boven gaat, is een kunst die heel weinig bands in hun bestaan leren beheersen. Het Duitse trio van Heads. laat met het nieuwe album ‘Collider’ horen dat ze daartoe in staat zijn. Een klein meesterwerk; de mix van post-punk, noise en sludge is uniek, hard, krachtig, naargeestig en opbeurend tegelijk.

Frayle

De heavy doom van Frayle werkt hypnotiserend en is geïnspireerd door acts als Sleep, Kyuss en Chelsea Wolfe. Zangeres Gwyn Strang voegt vocalen toe die naadloos overgaan in de duistere, angstaanjagende soundscapes.

Bekijk de foto's (Part Chimp)
Bekijk de foto's (Frayle)
Bekijk de foto's (Heads.)
Bekijk de foto's (Hemelbestormer)
Bekijk de foto's (Inter Arma)
Bekijk de foto's (Phantom Winter)
Bekijk de foto's (Ultha)
Bekijk de foto's (Whores.)
Bekijk de foto's (Slomatics)
Bekijk de foto's (Dragged Into Sunlight)