Doornroosje
loader

Roosje live in het park

Spinvis

Deze show gaat door, zonder 1.5 meter, mét de CoronaCheck. Wel wordt het intiemer opgezet en gaan we zitten tijdens de show. Er zijn voldoende zitplaatsen op de vaste tribune van Openluchttheater de Goffert. Meer info over het coronatoegangsbewijs vind je hier. 

Erik de Jong, alias Spinvis, is in twintig jaar uitgegroeid tot één van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten in het Nederlandse poplandschap. Hij komt met een koffer vol sterke verhalen, en een verzameling prachtige liedjes die eigenlijk meer kleine woordkunstwerkjes zijn. Spinvis betovert zo keer op keer het publiek. 

Zijn succesvolle debuutalbum uit 2002 leek moeilijk op te volgen, maar toch wist hij die kwaliteit te evenaren met de mooie, weemoedige platen als ‘Dagen Van Gras, Dagen Van Stro’ en ‘Trein Vuur Dageraad’. Afgelopen najaar is nieuwe plaat ‘7.6.9.6’ verschenen. Een plaat vol prachtig ingekleurde popliedjes die zich op geen andere manier laat omschrijven dan dat het vintage Spinvis is.
De lockdown had een grote invloed op de totstandkoming van het album. Het is een plaat zoals die was in de tijden van de eerste Spinvis; opgenomen in een setting die hij naar eigen zeggen alleen nog kende van vroeger: ‘Ik hoefde nergens heen, niemand belde en geen mens zat op me wachten’. Ook de videoclip van ‘Scherven Van Jou’, een van de nummers die uitgebracht werd in aanloop naar het nieuwe album, is het creatieve resultaat van noodgedwongen isolatie, een green screen en de Kaleidacam-app.