Stoned Jesus

Sonic Whip

Stoned Jesus + Samavayo

dinsdag 12 april 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
dinsdag 12 april 2022
zaal open:
20:00 uur
start show:
20:30 uur

De broekspijpen gaan weer wapperen op deze avond met twee geweldige rockbands op de planken: Stoned Jesus en Samavayo. Verwacht geen gevoelige, fijnbesnaarde ballads. Een muur van geluid doordrenkt met zware zompige heavy rock, groovende psychedelische stoner en doom is wat je voor je kiezen krijgt. Zo zien en horen we het graag!

Stoned Jesus is aan een ware opmars bezig de laatste jaren. Het trio uit Oekraïne maakt dan ook indruk met hun inventieve, slepende heavy stonerrock. De progressie die te horen is vanaf hun debuutalbum ‘First Communion’ uit 2010 naar de meest recente is duidelijk. De band klinkt anno 2021 evenwichtiger en krachtiger dan ooit, met als laatste wapenfeit ‘Pilgrims’ uit 2018. Emotioneel geladen teksten worden tegen een kolossale muur van melodieën gesmeten, met als troef hun track ‘I’m the Mountain’, one of the hottest tracks in het stonerrock genre. Afkomstig van hun monumentale album ‘Seven Thunders Roar’ uit 2012. Ook opgefokte nummers als ‘Here Come The Robots’, maar ook het meer uitgesponnen ‘Hands Resist Me’ beloven weer een moddervette rockshow op 12 april.

De avond wordt geopend door keiharde riffs van het Duitse trio Samavayo. Als je naar hun muziek luistert hoor je duidelijk waar ze de mosterd halen. Vergelijkingen met bands als Tool, Kyuss en Monster Magnet zijn niet ver weg. Vorig jaar bracht de band haar laatste album ‘Vatan’uit, een mix van heavy riffs en oosterse ritmesecties die als een stoomwals over je heen gaan. Vanavond zullen de heren uit Berlijn het publiek opwarmen.

genre

rock, psychedelic rock, stoner rock

media

Stoned Jesus + Samavayo

dinsdag 12 april 2022