Doornroosje
loader

Sue the Night

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Zeg je Sue the Night, dan zeg je Suus de Groot. Deze singer-songwriter uit Haarlem schrijft al liedjes zo lang ze zich kan herinneren en doet dat voornamelijk in de nachtelijke uurtjes.

Sinds een jaar of vier is ze bezig als solo-performer onder begeleiding van kleine formatie, behaalde ze o.a. de finale van de Grote Prijs van Nederland in 2011 en deed ze de Popronde in 2012. Nu staat ze nu aan de voet van het uitbrengen van haar debuutalbum.

De melancholische ondertoon in de sound van Sue gaat de strijd aan met haar positieve karakter. Het aanstaande album behelst een combinatie van roots en indie-pop. Een mix van songwriters uit de jaren ’60 & ’70 (Neil Young, Fleetwood Mac), de synthpop van de ’80s (Madonna), tot de vernieuwende sound van nu (Dirty Projectors, Arcade Fire, Bon Iver).

Bekijk de foto's