Doornroosje
loader

T-99 + Dishking

Goede vraag voor een popquiz: “welke Nederlandse band trad wereldwijd 600 keer op, deelde het podium met Chuck Berry, Dr. John, Los Lobos en Little Feat, maakte een plaat met Dave Gonzales van The Paladins en wordt gezien als de grondlegger van de alternatieve rootsrock?” Pluim voor degene met het juiste antwoord: T-99.

Het Amsterdamse trio T-99 is vanaf 2000 een van de belangrijkste Nederlandse vernieuwers van de rootsmuziek met hun mengeling van rauwe psychedelische woestijnrock, blues en rhythm & blues. De band speelt in de klassieke rocksetting van bas, gitaar en drums aangevuld met mandoline, ukelele, dozen en emmers.

Zanger/gitarist Mischa, zanger/drummer Martin en contrabassist Donné wist uit te groeien tot een van de meest opvallende en invloedrijke bands ter wereld. Alleen: dat wisten ze in het buitenland, niet hier. Over de grenzen is T-99 de band die de rootsmuziek een opdonder gaf, door het te injecteren met rock. En surf. En blues. En jazz, country, folk, bluegrass, rock & roll, punk, soul en Oost-Europese muziek. Kortom: bastaardmuziek van het zuiverste soort, ideaal voor de films van Coen Brothers en Tarantino of als soundtrack in traditionele barbierzaken.

De vier albums die in de periode 1999 – 2007 verschenen zijn uniek en staan volledig op zichzelf. Ongepolijst, sfeerrijk, en dwars van muzikale scheidslijnen.
In die vier jaar dat T-99 in de ijskast staat, wordt rootsmuziek plotseling hip. The Black Keys, C.W. Stoneking, Daniel Norgren, Benjamin Booker en Valerie June scoren wereldwijd succes met een sound die aan T-99 herinnert. In het voorjaar van 2015 verschijnt het ‘Best Of’ album The Various Sounds Of T-99, tegelijkertijd met een uitgebreide tournee langs de mooiste clubs van Nederland en een festivalrijke zomer.

Voor deze show geldt SKIR korting, klik hier voor meer info.
lees meer
Bekijk de foto's (Dishking)
Bekijk de foto's (T-99)