fbpx
Afbeelding voor Taxidermist + Pieter Holkenborg

Releaseparty 'Mean Machine'

Taxidermist + Pieter Holkenborg

vrijdag 7 oktober 2016
locatie:
Merleyn
datum:
vrijdag 7 oktober 2016
start:
22:00 uur

De Nijmeegse rockmachine Taxidermist presenteert een nieuw album! Mean Machine is een hypnotiserende mix van alternatieve rock, stuwende catchy grooves, post-stoner invloeden en sferisch uitgesponnen klanken.

Verwacht opnieuw een flinke dosis melancholie, mede door de donkere vocalen die doen denken aan the Posies of Mark Lanegan. Met de komst van een nieuwe drummer (Peter Palermo – Gitbox!, Indian Summer) werd Taxidermist nog meer groovend, hypnotiserend en machinaal. Gastbijdrages van Pieter Holkenborg (Automatic Sam) en Sophie Veline maken het David Lynch-gevoel compleet.

Na het goed ontvangen debuutalbum Desert Calm zijn de mannen een dikke 25 shows verder (o.a. Valkhof estival & pre-Incubate). Ook traden ze aan als support van Troy van Leeuwen’s Sweethead. De link met deze Queens of the Stone Age gitarist zal niet verwonderlijk zijn. Andere invloeden zijn o.a. Mogwai, dEUS, Radiohead en Beck.

Volgens 3voor12 staat Taxidermist als een huis en zweet, sleurt en rockt het op het podium. Vorig jaar al waarschuwde Rockmuzine dat deze band groot is voordat de rest van Nederland het door heeft. Op 7 oktober weet Nijmegen hoe het zit!

Mean Machine werd geproduceerd door zanger/gitarist Stijn van Oers, opgenomen en gemixt in de Nude studio in Wageningen door Petra Randewijk en gemastered door Pieter Kloos (Monomyth, Motorpsycho).

De band verkoopt ter gelegenheid van de release 100 exclusieve tickets à € 30 met naast toegang tot de releaseshow een pakket van gesigneerde en genummerde CD (digipack) & LP, downloadcode en nog wat leuke extra’s.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Pieter Holkenborg. De frontman van Automatic Sam bracht eerder dit jaar zijn eerste solo album uit en zal dit op zijn geheel eigen wijze ten gehore brengen.

 

Foto door Nina Dörner Photography

genre

rock, alternative, indie

Taxidermist + Pieter Holkenborg

vrijdag 7 oktober 2016

placeholder