Doornroosje
loader

FortaRock

TesseracT + Between The Buried And Me + Plini

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Het tijdschema (o.v.b.)

19.00 – deuren en kassa open
19.45 – Plini
20.35 – Between The Buried And Me
21.50 – Tesseract

Vanavond staan er met TesseracT, Between The Buried And Me en Plini drie absolute topbands binnen het progressieve metalgenre op het programma. Speltechnisch en qua virtuositeit ongeëvenaard. Verwacht super energieke shows die de progmetal liefhebber compleet omver zal blazen.

Er zijn veel albums om naar te luisteren en bands om naar te kijken, maar er zijn slechts weinig muzikale collectieven die je werkelijk moet ervaren. TesseracT behoort tot die laatste categorie. De Britse band neemt je mee op een meeslepende, atmosferische reis met wervelende lagen van geluid, polyritmische structuren en experimenten. De band creëert net als bands als Tool, Deftones en Radiohead innovatieve atmosferische vingerafdrukken en geeft een nieuwe impuls aan de progressieve rock en – metal scene. Heel af en toe hoor je het stuwende van Meshuggah terug, maar de melodie blijft te allen tijde de boventoon voeren. Niks geen hapklare brokjes, maar hogere wiskunde. Het nieuwe nummer ‘Luminary’, afkomstig is heavier dan ooit en is afkomstig van de nieuwe plaat ‘Sonder’ die in april verschijnt. Het belooft veel goeds.

De Amerikanen van Between The Buried And Me mixen met speels gemak jazz, death metal, hardcore, heavy prog, progressieve metal door elkaar en maken er een vloeiend lopend geheel van. Between The Buried And Me pakt je figuurlijk bij je haren en slingert je alle hoeken van de kamer door. Meestal bruut en technisch, maar de band beheerst ook de kunst een zachter en poppy kant van zichzelf te kunnen laten zien. Het geeft aan dat het componeren van complexe, maar tegelijkertijd pakkende nummers bij de heren in het DNA ingesloten zit. De band heeft nog geen slechte plaat op haar naam staan, integendeel. Hun discografie is meer dan indrukwekkend te noemen. Binnenkort wordt daar een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd met ‘Automata I’.  Als het nummer ‘Condemned To The Gallows’ een voorbode is dan kunnen we een fantastische plaat verwachten.

Het uit Australië afkomstige Plini maakt instrumentale progressieve rock van ongekend hoog niveau. Het gitaarspel is domweg fantastisch en het jazzy fusion geluid klinkt ongekend fris en energiek. In 2015 werd het drieluik gecomplementeerd door de derde EP ‘The End Of Everything’. Nieuw werk is onderweg.

Bekijk de foto's (Plini)
Bekijk de foto's (Between The Buried And Me)
Bekijk de foto's (Tesseract)