fbpx
The Cold Vein

The Cold Vein

+ Geishas of Doom

zaterdag 16 april 2022
locatie:
Merleyn
datum:
zaterdag 16 april 2022
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

The Cold Vein is een Nederlandse noise rock lawine, met Rudeboy Remington als vocalist, Ludo Vlaar als basist, Hans Wubs als gitarist en Chief W. als drummer. Begin 2017 vinden de twee bandleden van het Nijmeegse Udarnik in Hans Wubs een nieuwe gitarist. In de beruchte krochten van het oude Doornroosje aan de Groenewoudseweg werken ze in 2018 fanatiek aan nieuwe tracks. Het resulteert in een furieuze instrumentale demo, die de aandacht trekt van Patrick Tilon (a.k.a Rudeboy). Hij slaat direct aan na het horen van noise rock. Rudeboy voegt zich bij de band, en daarmee is the Cold Vein geboren.

 

Op Mañana Mañana 2019 debuteert het viertal live en sluit het Veranda podium furieus af. Hierna volgen meerdere shows en festivaloptredens (o.a. Valkhof Festival, Effenaar, db’s).  Door de recente globale, fysieke en mentale ineenstorting, duikt het kwartet pas in het najaar van 2020 de Galloway Studio in. Dit maal voor opnames van hun debuut album: ‘simple trick more voodoo’. In Merleyn speelt The Cold Vein op 16 april daarom een debuut album release show met nummers die de wereld om de oren slaan.

Support zal deze avond verzorgd worden door Geishas of Doom, een lo-fi punkrockband met leden van onder andere Giant Tiger Hooch, Love Supreme, Automatic Sam, ATLANTA, birth of joy en Shaking Godspeed.

www.thecoldvein.nl

genre

rock

media

The Cold Vein

zaterdag 16 april 2022

placeholder