Doornroosje
loader

FortaRock

The Contortionist + Azusa

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Tijdschema voor vanavond (ovb):

20.00 uur – deuren & kassa open
20.30 uur – Azusa
21.30 uur – The Contortionist

De Amerikaanse band The Contortionist staat bekend om hun technisch verzorgde en dynamische spel. De moderne metal is doorspekt met progressieve elementen en klinkt als een klok. Bij vlagen net zo heavy als Meshuggah, dan weer uitwaaierend met experimentele melodieuze klank tapijten die we kennen van bands als Tool, Opeth en zelfs Sigur Ros.

Het laatste album ‘Clairvoyant’ uit 2017 wordt gekenmerkt door dit soort muzikale ontdekkingsreizen. Een album waarop de band hun sound nog verder ontwikkelen. Op 13 augustus komt The Contortionist voor een intieme show naar Merleyn, een kans die je niet vaak meer gaat krijgen! Absoluut materiaal voor de muzikale metal liefhebber en fans van Tesseract, Haken en Periphery naast de reeds genoemde namen.

Bij Azusa komen genres als progressieve metal, death metal, indie pop, mathcore, hardcore, atmosferische metal voorbij. Overkill?! Dat zou je denken, maar de Amerikaanse band, bestaande uit leden van Extol, Dillinger Escape Plane en Sea + Air, krijgt het voor elkaar om alles harmonieus te laten klinken. Hakkende drums, staccato gitaarwerk en een vloeiende basgitaar lijnen samen en de krachtige zang van Eleni Zafiriadou die in de verte doet denken aan Oathbreaker worden op een wonderlijke en creatieve wijze bij elkaar gebracht. Absoluut een band om in de gaten te houden!

Bekijk de foto's (Azusa)
Bekijk de foto's (The Contortionist)