fbpx
Afbeelding voor The Dandy Warhols + Telegram

The Dandy Warhols + Telegram

dinsdag 28 februari 2017
locatie:
Doornroosje
datum:
dinsdag 28 februari 2017
start:
20:00 uur

The Dandy Warhols werd in 1992 in Portland, Oregon opgericht en is sindsdien onafgebroken actief. Het vijftal is vooral bekend van de hit ‘Bohemian Like You’, dat in 2001 door Vodafone werd gebruikt in een reclamespotje.

Andere hits in Nederland waren ‘Not If You Were The Last Junkie On Earth’, ‘Godless’ en ‘Horny As A Dandy’, Daarnaast wordt hun muziek in een twintigtal tv-shows en -series gebruikt waaronder 24. Ook zijn de Dandy Warhols verantwoordelijk voor de nieuwe themesong van The Mythbusters (‘Breaking Bad Special’) en die van cultserie Veronica Mars (‘We Used To Be Friends’). The Dandy Warhols heeft meer in huis dan het scoren van hits alleen. Ze combineren shoegaze met psychedelische muziek en powerpop tot een aanstekelijk geheel. Albums als ‘The Dandy Warhols Come Down’, ‘Thirteen Tales From Urban Bohemia’ en ‘Welcome To The Monkey House’ werden prima ontvangen en staan bekend als klassiekers. Dat kan ook bijna niet anders met inspiratiebronnen als The Beach Boys, The Velvet Underground en de oude Rolling Stones.

De Amerikanen, die in eigen land immens populair zijn onder collegestudenten, hebben inmiddels zo’n tien albums op hun naam staan. De meest recente plaat is ’Distortland’ (2016), het negende studio-album van de band.

genre

rock, garage, psychedelic, powerpop

The Dandy Warhols + Telegram

dinsdag 28 februari 2017

placeholder