Doornroosje
loader

The Hidden Cameras

Brein achter The Hidden Cameras is in feite de Canadese kunstenaar, acteur en muzikant Joel Gibb. Hij groeide op in Ontario en zette sinds het begin van deze eeuw de muziekscene in Toronto op zijn kop met wat ‘gay church folk’ wordt genoemd. Hij organiseerde concerten in kerken en gaf er bonte shows met mannelijke dansers en een feestelijk karakter.

The Hidden Cameras worden in hun thuisland door grootheden als Feist, Peaches, Broken Social Scene omarmd en steevast genoemd als inspiratiebron. In 2014 brachten ze ‘Age’ uit en een nieuw album is dit jaar verschenen getiteld ‘Home on Native Land’. Het album kent veel gastbijdragen van bevriende muzikanten zoals Feist, Ron Sexsmith, Bahamas, Rufus Wainwright and Pet Shop Boys’ Neil Tennant. Het album zal binnenkort ook in Europa verschijnen via Outside Music.

Muzikaal is The Hidden Cameras niet voor een gat te vangen. Het liedje staat centraal maar de genres wisselen elkaar moeiteloos en vloeiend af: van folk, ingetogen blues tot groots klinkende pop, electro en reggae. Absolute aanrader voor liefhebbers van o.a. The New Pornographers, Arcade Fire, Belle & Sebastian, I’m From Barcelona, Polyphonic Spree, Rufus Wainwright en Jens Lekman.

Voor deze show geldt SKIR korting, klik hier voor meer info.

Bekijk de foto's