fbpx
The Long Ryders

The Long Ryders

+ wick bambix

zondag 28 mei 2023
locatie:
Doornroosje
datum:
zondag 28 mei 2023
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

De zelfverklaarde uitvinders van de alt-country zijn terug. The Long Ryders brachten enkele jaren geleden voor het eerst in dertig jaar een nieuwe plaat uit. De groep mengt rauwe energie met welluidende country harmonieën. Op 10 maart 2023 zal hun nieuwe album ’September November’ verschijnen op Cherry Red Records.

The Long Ryders werden in 1981 aan de westkust Los Angeles Californië opgericht. Hier werd de basis gelegd voor hun typerende 80’s countryrock-geluid. De band tekende in 1985 bij Island Records en bracht datzelfde jaar het album ‘State Of Our Union’ uit. Al snel stonden ze op nummer één in de College Radio/Alternative-lijst in de Verenigde Staten.Hun single “Looking For Lewis & Clark” stormde de hitlijsten binnen en werd hun signature song. Hierna tourde ze de hele wereld over waarbij ze onder andere in het voorprogramma van U2 stonden tijdens de ‘Joshua Tree’ Tour.

Aanrader voor liefhebbers van The Dream Syndicate, Green on Red, Jason & The Scorchers and The Jayhawks.

De support wordt verzorgd door een bekend figuur uit de Nijmeegse punkscene en vet daarbuiten: Wick Bambix, oprichter van punkband Bambix. Met haar band heeft ze zeven platen opgenomen en de hele wereld over getoerd. Maar voor haar solo muziek gaat Wick terug naar de basis: akoestische nummers met een onvervalste punk-attitude. Op 19 mei komt haar debuutplaat The Pariah’s Promise uit en we zijn heel benieuwd hoe die in Doornroosje gaat klinken!

media

The Long Ryders

zondag 28 mei 2023

placeholder