fbpx
Afbeelding voor The Messthetics And James Brandon Lewis

The Messthetics And James Brandon Lewis

vrijdag 24 mei 2024
locatie:
Doornroosje
datum:
vrijdag 24 mei 2024
zaal open:
20:00 uur
start:
21:00 uur

The Messthetics bestaat uit voormalige Fugazi-leden drummer Brendan Canty, bassist Joe Lally en jazz & experimenteel gitarist Anthony Pirog. Sinds 2016 maken de drie heren muziek en in 2019 verscheen hun debuutalbum uit op Fugazi’ label Dischord. De musici uit Washington D.C. maken instrumentale muziek waarin ze bij voorkeur experimenteren tussen jazz, progressive rock, post hardcore en punk. Vanavond wordt de formatie versterkt door saxofonist James Brandon Lewis.

 

James Brandon Lewis is een van de meest toonaangevende, relevante jazzmusici van dit moment. Het spel van deze tenor-saxofonist is puntig, hard en zeer direct. Zijn drang naar verdieping, vernieuwing is net als de leden van The Messthetics groot.  De afgelopen jaren raakten de heren bevriend en in 2022 namen ze het nummer ‘Fear Not’ uit. Dit werd de basis voor een nog hechtere samenwerking. In maart 2024 zal hun gezamenlijk debuutalbum verschijnen op het legendarische jazz label Impulse!

The Messthetics en James Brandon Lewis staan voor lyrische melodieën, knetterharde free jazz waarbij een diepere spirituele dimensie de boel verbindt. Gezamenlijk weten ze het bereik van instrumentale muziek vergroten. Hun mix van jazz, punk, funk wordt gespeeld met de nodige agressie en innovatie.

genre

punk, funk, jazz, doornroosjepas

media

The Messthetics And James Brandon Lewis

vrijdag 24 mei 2024

placeholder