fbpx
Afbeelding voor The Naked Sweat Drips

The Naked Sweat Drips

donderdag 18 april 2019
locatie:
Merleyn
datum:
donderdag 18 april 2019
start:
22:00 uur

De Boxmeerse psychedelische rockband The Naked Sweat Drips presenteert op donderdag 18 april 2019 zijn het album ‘Pain In Healing’ in Merleyn, Nijmegen. Dit beladen tweede album van de band wordt uitgebracht via Butler Records (o.a. Claw Boys Claw, Maple, Wild Romance). Op vrijdag 25 januari verschijnt de eerste single ‘For Your Own Good’ met bijbehorende videoclip op alle digitale streamingsdiensten.

De aanloop naar dit album, het schrijf- en opnameproces en het uitbrengen van het album werd omringt door het tragische verhaal van bandlid Kristian Strik. Begin 2018 krijgt de gitarist te horen dat hij uitbehandeld is aan een hersentumor. Zijn rechterhand valt uit en dient noodgedwongen de gitaar voor een synthesizer te verruilen. Samen met de band schrijft Kristian binnen drie maanden een laatste album: Pain In Healing. Het album wordt in maart opgenomen met producer Pieter Kloos (Motorpsycho, Peter Pan Speedrock, The Devil’s Blood, Birth Of Joy). Op 21 maart speelt Kristian Strik zijn laatste show in een uitverkocht Doornroosje, Nijmegen. Op 27 mei overlijdt hij op 24-jarige leeftijd aan de gevolgen van de hersentumor.

Kristians verhaal wordt gedeeld in De Volkskrant, Lust For Life Magazine, Musicmaker Magazine, op NPO2, NPO Radio 2, 3voor12 en in meerdere regionale en lokale dagbladen. Tevens maakte bandlid Winand Derks van de Ven de documentaire Kristian’s Prelude die werd uitgezonden op NPO3 en tijdens meerdere filmfestivals.

Het uiteindelijke album ‘Pain In Healing’ laat horen dat de bandleden samen met Kristian niet alleen emotioneel maar ook muzikaal een enorme ontwikkeling doormaakten in de afgelopen jaren. Pain In Healing belicht zowel de pijn, het verdriet en het verlies, alsmede het helende effect van de muziek, het verder gaan en het leven. De eigenzinnige rock die The Naked Sweat Drips liet horen op debuutalbum ‘Psycho Sister’, klinkt op ‘Pain In Healing’ gelaagder. Songs als ‘Patient, The Healing’, ‘Unpleasant Return’ en ‘Mighty Fine’ zijn sereen en intens waarin rauwe emotie de boventoon voert. ‘Pain In Healing’ is geschreven, opgenomen en gemixt in een zeer emotionele periode en het album vertelt zowel auditief als visueel het verhaal van de band. Zo maakte kunstenares Marta Jedrysko het artwork onder invloed van de muziek van ‘Pain In Healing’. Zij brengt visueel de pijn en emotie naar voren die terug te horen zijn op het album. The Naked Sweat Drips presenteert op 18 april 2019 het album live in Merleyn, Nijmegen. Houd de onderstaande live-agenda in de gaten voor verdere concerten.

genre

rock, grunge, psychedelic

The Naked Sweat Drips

donderdag 18 april 2019

placeholder