Doornroosje
loader

FortaRock

The Ocean + Rosetta + Torrential

19.00 deuren en kassa open
19.25 Torrential (het optreden van Telepathy gaat helaas niet door ivm panne met hun bus)
20.25 Rosetta
21.30 The Ocean

Het Duitse metalcollectief van The Ocean komt naar Nijmegen voor een bijzondere, exclusieve show. Voor het eerst gaan ze hun meesterwerk ‘Precambrian’ integraal spelen. De heren staan bekend om hun technische, massieve en grootse, slepende post-metal, die tegelijkertijd ook keihard beukt.

Het album ‘Precambrian’ uit 2007 is opgenomen met de hulp van maar liefst 26 (!) gastmuzikanten en wordt gezien als het voorlopige hoogtepunt uit hun oeuvre. Een heus conceptalbum bestaande uit twee delen. Een tweeluik met een boodschap, eentje die zich richt op de toestand van de aarde tijdens het Precambrium, een tijdperk waarin de eerste grote ‘mass extinction’ plaats vond. Ondubbelzinnig een metafoor voor de huidige toestand in de wereld. In de elf jaar die inmiddels is verstreken heeft deze boodschap niet aan kracht ingeboet, het tegenover gestelde is eerder waar…

Beide delen, ‘Hadean/Archaean’ & ‘Proterozoic’ zijn intens, heavy en complex. De intensiteit van Neurosis en de krachtige hoekigheid van Converge worden aangevuld met rijke, massieve orkestrale elementen. Dit samen met het prachtige artwork, maakt van ‘Precambrian’ een unieke plaat die een duidelijke stempel heeft gedrukt op het rijke post-metal genre. The Ocean rond meesterbrein Robin Staps bestaat uit vier vaste leden voor de live shows die wordt aangevuld met gast muzikanten.

De uit de Verenigde Staten afkomstige band Rosetta behoort tot een van de meest consistente post-metal en -rock bands en heeft met hun laatste werk ‘Utopoid’ uit 2017 wederom de nodige fans weten te winnen. Het is een effectieve masterclass in angstaanjagende, maar bloedmooie post-metal. De talrijke atmosferische stukken worden afgewisseld met zware sludge riffs en cleane zang. Hun meest diverse album tot nu toe is van een sonische pracht die je maar zelden tegenkomt.

Bekijk de foto's (Torrential)
Bekijk de foto's (Rosetta)
Bekijk de foto's (The Ocean)