Doornroosje
loader

The Reverend Shawn Amos

‘The Reverend Shawn Amos Loves You’ is de titel van het nieuwe album van The Reverend Shawn Amos, zanger, liedjesschrijver, harmonica man en entertainer uit Los Angeles. Met een evangelie aan stijlen en zijn energieke voorkomen weet hij niet alleen bluesfans, maar ook liefhebbers van soul en gospel aan zich te binden.

Hij produceerde zelf grootheden als Quincy Jones, John Lee Hooker, Johnny Guitar Watson en Solomon Burke en werkt al sinds zijn jeugd in de muziekwereld. In 2009 verzorgde Amos de achtergrondzang van zijn grote vriend Solomon Burke, op diens album ‘Like A Fire’. Eigenlijk bracht hij al drie albums uit in eigen beheer, maar toch ziet Amos ‘The Reverend Shawn Amos Loves You’ als zijn debuutalbum.

Dit album verscheen begin dit jaar en op dit album keert hij terug naar zijn roots. Blues, boogie en soul passeren de revue en er zijn gastbijdragen van The Blind Boys of Alabama, Missy Andersen en saxofoniste Mindy Abair. De plaat wordt lovend ontvangen, dus des te fijner dat de beste man met zijn band naar Europa komt. Amos en zijn band zullen Merleyn vanavond omtoveren tot een 60s Rhythm & Blues Club.

Bekijk de foto's