fbpx
The Soft Moon

The Soft Moon

+ Pyrit

dinsdag 25 oktober 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
dinsdag 25 oktober 2022
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

The Soft Moon produceert donkere hypnotiserende tracks die de geluiden van bands als Joy Division, Bauhaus en Suicide een nieuw leven inblaast. Kraut, new wave, postpunk en shoegaze is terug te horen in de muziek; rauw, donker en intens.

The Soft Moon is het project van de uit San Francisco afkomstige Luis Vasquez. De muzikale wortels liggen in de 80s bij acts als Joy Division, The Cure en Suicide. De stevige drums, razende synths samen met met alarmgeluiden en intense zanglijnen resulteren in een broeierige mix van postpunk en darkwave, die op het meest recente albums ‘Criminal’ zijn gevangen in tien puntgave en retestrakke songs. The Soft Moon trad eerder op bij festivals als Down the Rabbit Hole, Le Guess Who en Valkhof Festival. Live wordt Vasquez ondersteund door een band die de synthesizers flink laten gieren. Verlies jezelf in een hypnotiserende show vol galm, feedback en donkere teksten.

Dit jaar verschijnt er een nieuw album, eentje die ongetwijfeld in de smaak vallen bij liefhebbers van Crystal Castles, A Place to Bury Strangers of Esben and the Witch.

Support komt van PYRIT uit Zwitserland. Gebaseerd op zijn liefde voor elektronica, dark wave en kraut, creëert PYRIT liedjes en soundscapes van een futuristische wereld.

genre

rock, post punk, darkwave

media

The Soft Moon + Pyrit

dinsdag 25 oktober 2022

placeholder