Doornroosje
loader

Tift Merritt

Onbekend maakt vaak onbemind maar in het geval van de Amerikaanse singer-songwriter Tift Merritt (1975) is dat zeker onterecht. Merritt bracht samen met haar goed ingespeelde band tot nog toe vijf goed ontvangen studio- en twee live albums uit. Het gezelschap heeft dan ook een uitstekende livereputatie. In recensies wordt Tift vaak vergeleken met grootheden als Joni Mitchell, James Taylor, Leonard Cohen en Emmylou Harris. En eerlijk gezegd doet ze niet onder voor hen. Vooral live valt op dat haar prachtige liedjes niet alleen countryinvloeden hebben maar hun wortels ook hebben in uiteenlopende genres als folk, soul, old school R&B en rock.

Geheel onbekend is Merritt overigens ook weer niet. Ze trad regelmatig op bij Jay Leno en David Letterman en haar muziek is te horen in diverse tv-series en films. Ook werd Tift maar liefst vijf keer genomineerd voor een Grammy, waarvan 2x keer voor Song Of The Year.

Als iemand een groter publiek verdient, dan is het Tift Merritt wel. Degene die haar eerder in Doornroosje als support van Josh Ritter zag, zal dat beamen. Het gebeurt namelijk niet vaak dat een voorprogramma de zaal muisstil krijgt. Mocht je dit jaar 1 singer-songwriter gaan zien, laat het dan Tift Merritt zijn. Je zult er geen spijt van krijgen.

Bekijk de foto's