fbpx
togo all stars

Togo All Stars

dinsdag 7 mei 2024
locatie:
Doornroosje
datum:
dinsdag 7 mei 2024
zaal open:
20:00 uur
start:
21:00 uur
Togo All Stars is een gesmeerd lopende afrofunk band uit Lomé, de hoofdstad van Togo. Elk instrument bij deze veelkoppige band draagt bij aan de onweerstaanbare groove die Togo All Stars live ter gehore brengt. 
Echo’s van Fela Kuti’s highlife, afrobeat uit de seventies klinken door, maar ook eeuwenoude voodooritmes, gespeeld door percussionist Ayaovi Kokousse op traditionele drums. Voeg daar een kenmerkend Togolees geluid aan toe, doordrenkt met afrofunk en voodoo ritmes. Ongeveer halverwege tussen Accra in Ghana, waar de highlife in de jaren vijftig is ontstaan, en Lagos in Nigeria, waar Fela Kuti zijn afrobeat begon, ligt de hoofdstad van Togo: Lomé. Ook niet ver is Cotonou, de thuishaven van de legendarische en baanbrekende band Orchestre Polyrythmo de Cotonou.
Togo en buurland Benin worden gezien als het hart van voodoo cultuur, een belangrijke kern in de muziek van Togo All Stars. Voodoo gaat om de muziek waar elke god een eigen ritme en chants heeft, waar goed en slecht, man en vrouw samen worden gebracht en een entiteit vormen. Het een kan niet zonder het ander. Togo All Stars zou er dan niet zijn zonder de vrouwelijke sterren van de band: Agbolotovi Sexy en Dodji Alice.

genre

funk, afrobeat, afro, highlife, doornroosjepas

media

Togo All Stars

dinsdag 7 mei 2024

placeholder