fbpx
Afbeelding voor …And You Will Know Us By The Trail Of Dead + Alex Henry Foster & The Long Shadows

…And You Will Know Us By The Trail Of Dead + Alex Henry Foster & The Long Shadows

donderdag 27 februari 2020
locatie:
Doornroosje
datum:
donderdag 27 februari 2020
start:
20:00 uur

De Amerikaanse rockband …And You Will Know Us By The Trail Of Dead brak in 2002 door met het album ‘Source Tags & Codes’. De band bundelt pure, rauwe energie met melodische rock-songs en doet dat niet zonder succes. 

...And You Will Know Us By The Trail Of Dead heeft niet alleen een indrukwekkende naam maar ook een indrukwekkende carrière. Samen met gitarist Kevin Allen, bassist Neil Busch en de multi-instrumentalisten Conrad Keely en Jason Reece werd de band begin jaren negentig opgericht. Met bijna 25 jaar op de teller en negen albums is de band nog springlevend en vol energie. Met de twee frontmannen en jeugdvrienden Jason Reece and Conrad Keely, afwisselend op zang, gitaar en drums maakt de band van elk concert een bijzondere belevenis. Het tiende laat dan ook niet lang meer op zich wachten. ‘X: The Godless Void and Other Stories’ verschijnt in januari.

Alex Henry Foster is de frontman en zanger van de Canadese band Your Favourite Enemies maar sinds 2016 -met dezelfde bandleden- actief onder zijn eigen naam. Foster woont sindsdien met zijn bandleden in Marokko en is ook actief als activist, schrijver en een publiek figuur in zijn thuisland Canada. Hij laat zich inspireren door schrijvers als Leo Tolstoy, Baudealure en Octavio Paz en bands als Fugazi, Ramones, Mars Volta, Swans, Nick Cave en My Bloody Valentine maar weet er een eigen draai aan te geven.

genre

rock, math rock, psychedelic

…And You Will Know Us By The Trail Of Dead + Alex Henry Foster & The Long Shadows

donderdag 27 februari 2020