fbpx
traumahelikopter

traumahelikopter

zaterdag 20 mei 2023
locatie:
Merleyn
datum:
zaterdag 20 mei 2023
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

Een kaal drumstel in de geest van Joy Division, net als Jon Spences Blues Explosion geen basgitaar: traumahelikopter telt af en rockt met een paar akkoorden het  zweet op de muren van iedere zaal.

Het eigenzinnige trio traumahelikopter uit Groningen leunt al meer dan tien jaar op een van de meest pure fundamenten van een band: vriendschap. Zanger en gitarist Mark ‘Lada’ van der Ploeg, gitarist Daan van Dalen en drummer Roel van Berloo schrijven liedjes die spreken tot de herrieschopper vooraan in de pit maar evengoed tot de introverte zwever achterin de zaal. Deze twee uitersten komen mooier dan ooit samen op de vierde langspeler ‘Save Yourself’ welke begin dit jaar is verschenen bij Excelsior Recordings en internationaal via het eveneens gerenommeerde Burger Records. Het zet hun 10-jarige bestaan ook kracht bij want het album kon rekenen op zeer veel lovende recensies.

Zanger Mark Lada: “Ik zie traumahelikopter het liefst in een traditie van gitaarbands waarbij een stel gelijkgestemde vrienden samen de muziek maakt die ze graag wil maken. We hoeven het wiel niet per se opnieuw uit te vinden maar we proberen wel iets nieuws en eigens te doen met de invloeden die we hebben. En die zijn zoveel breder dan alleen punk of garagerock.

genre

rock, garage rock

traumahelikopter

zaterdag 20 mei 2023

placeholder