fbpx
Trees Speak

Trees Speak

woensdag 9 november 2022
locatie:
Merleyn
datum:
woensdag 9 november 2022
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

Trees Speak is ongetwijfeld een van de meest productieve en creatieve acts van de afgelopen jaren. Hun instrumentale muziek bestaat uit krautrock, post punk, psych-rock, space-rock, no wave en electronica. Muziek voor liefhebbers van ‘kosmische trip muziek’ zoals acts als John Carpenter, Silver Apples, CAN, Tangerine Dream, Cluster, NEU!, Harmonia maakten.

De Amerikaanse band bestaat uit broers Daniel Martin Diaz en Damian Diaz. De heren zijn geïnspireerd door de magie van hun woonomgeving in Tuson, Arizona en de bijbehorende weidse woestijnlandschappen. Dit beeld combineren ze met hun voorliefde en fascinatie voor technologie, natuur en het kosmische stelsel.

Het debuutalbum verscheen in 2017 en het Britse Soul Jazz Label bracht 2 albums in 2020 uit (Shadow Forms + OHMS)en 2 albums in 2021 uit (PostHuman + Vertigo of Flaws). Hun nieuwe album zal in 2022 verschijnen. Dikke aanrader voor liefhebbers van eerdergenoemde acts en ook acts als SUUNS, Minami Deutsch en BEAK>. Een leuk weetje is dat Daniel Martin Diaz zelf het artwork en de hoezen van de albums ontwerpt.

genre

rock, kraut rock, psychedelic rock, post punk, electronics

media

Trees Speak

woensdag 9 november 2022

placeholder