fbpx
Trupa Trupa

Trupa Trupa + Marathon

donderdag 29 september 2022
locatie:
Merleyn
datum:
donderdag 29 september 2022
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

Trupa Trupa is een van de meest eigenzinnige bands uit Polen. Het uit het progressieve Gdansk afkomstige gezelschap versmelt op verrassende wijze wave, postpunk, shoegaze en psychedelica tot een eigen geluid. De muziek is rafelig donker en bij vlagen zelfs inktzwart. Het nieuwe album ‘B Flat A’ werd lovend ontvangen met vier sterren in The Times door hun mix van progressieve rock, punk & avant-garde met een aangename dosis humor. Tegelijkertijd gebruiken ze hun muziek om de donkerste gebeurtenissen in het Poolse leven aan de kaak te stellen.

De muziek van Trupa Trupa is beïnvloed door Wire, Syd Barrett en Fugazi en geïnspireerd door donkere humor, goede boeken, dichtbundels en gebeurtenissen in hun thuisland Polen en in de rest van de wereld.

Grzegorz Kwiatkowski (zang, gitaar), Wojciech Juchniewicz (zang, basgitaar, gitaar), Rafał Wojczal (gitaar, toetsen) en Tomasz Pawluczuk (drums) speelden al eens eerder in Doornroosje tijdens festival ‘Upon the My-o-My’ en komen nu terug voor een eigen show in Merleyn. Ze werden getekend door Sub Pop Records, maar nadat de Amerikanen er achter kwamen dat de teksten zeer maatschappijkritisch waren, zagen ze toch maar af van een deal. Het label Glitterbeat interesseerde dat helemaal niets en bracht kort daarop alsnog hun debuutalbum uit. Op datzelfde label heeft Trupa Trupa nu hun nieuwste album ‘B Flat A’ uitgebracht.

genre

post punk, new wave, shoegaze

media

Trupa Trupa + Marathon

donderdag 29 september 2022

placeholder