Uada

Soulcrusher

Uada + Winterfylleth

+ Afsky

zondag 27 maart 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
zondag 27 maart 2022
zaal open:
19:00 uur
start show:
19:30 uur

De Amerikanen van Uada en Britten van Winterfylleth hebben de handen ineen geslagen en gaan samen op tour. Nijmegen wordt hierbij niet overgeslagen. Een fantastische combinatie als je het ons vraagt. Twee bands met een geheel eigen black metal geluid.

Met het nieuwe album ‘Djinn’ heeft de Amerikaanse band Uada goud in handen. De plaat is bijzonder goed ontvangen bij zowel pers als publiek. De nummers bevatten fantastische melodieën verpakt in innovatieve arrangementen. Hoewel melodieuze black metal nog altijd een belangrijk muzikaal ingrediënt vormt, is er dit keer ook ruimte voor andere stromingen, zoals post punk, classic rock, doom en zelfs old school heavy metal. Het geheel is hierdoor opener, dynamischer en directer. Uada verbreedt op een intrigerende manier zijn horizon en weet zo een nieuwe doelgroep aan te boren.

Het Britse Winterfylleth heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Zowel qua artwork, thematiek, tekstuele achtergrond en muzikaliteit proberen ze nèt even een ander pad te bewandelen dan gebruikelijk is. Het gezelschap trekt zich niets aan van ongeschreven regels en trekt volledig het eigen plan. Hun meest recente album ‘The Reckoning Dawn’ is wederom een pareltje. De band uit Manchester weet als geen ander ijskoude epische black metal te combineren met authentieke folk elementen. Winterfylleth op hun best!

genre

metal, black metal

media

Uada + Winterfylleth

zondag 27 maart 2022