Doornroosje
loader

Upon the My-O-My

Altin Gün + Fat White Family + L’Épée e.a.

Faraj Suleiman + Trupa Trupa + Dollkraut Band + De Lorians + Scalping + more

De tweede editie van Upon the My-O-My neemt je mee op een muzikale ontdekkingsreis. Met eigenzinnige pareltjes uit de hedendaagse popmuziek, bijzondere samenwerkingen en exotische grensverleggers.

Het festival ontstond in 2018 ter ere van het 50 jarig bestaan van Doornroosje en krijgt nu een vervolg. Op 7 december vindt de tweede editie plaats in alle zalen, hoeken en gaten van Doornroosje. En één ding is zeker: het wordt een feest voor de avontuurlijke muziekliefhebber.

Van fuzzy gitaren tot psychedelische jazzrock, van Turkse 70’s folk tot gruizige post-punk en van Japanse hiphop tot vintage elektronica. Hier is de volledige line-up:

Altin Gün + Fat White Family + L’Épée + Faraj Suleiman + Trupa Trupa + Dollkraut Band + De Lorians + Scalping + Liraz + Deliluh + Murman Tsuladze + Go Go Machine Orchestra + U-zhaan & Roy + Neighbours Burning Neighbours

Klik hier voor de timetable. Meer info over de artiesten onder aan deze pagina.

Volg Upon the My-O-My op Facebook en Instagram voor updates.

De volgende acts op het podium:
Altın Gün

Altın Gün neemt een flinke portie Turkse psychedelische folk uit de ’70s en gooit er een dikke laag disco, funk en rock overheen. De Nederlands-Turkse band verovert sinds debuutalbum ‘On’ langzaamaan de wereld met een dansbare mix van muzikale stijlen, fuzzy bassen, rauwe saz riffs en zo nu en dan een orgeltje. Dit najaar doet de band tijdens een tour door de VS nog even vier keer het voorprogramma van Tame Impala, voordat ze Upon the My-O-My op z’n kop komen zetten. Dit moet je gewoon live zien!

Fat White Family

Als er een groep is die het motto “seks, drugs en rock ‘n’ roll’’ belichaamt, dan is het wel Fat White Family. Sinds hun debuutalbum ‘Champagne Holocaust’ uit 2014, staat de explosieve band bekend als om een lugubere mix van gruizige post punk, garage rock ‘n’ roll, glam en minimale psychedelica. De geest van The Fall maar ook The Birthday Party en The Stooges leeft voor in de muziek en hun chaotische live optredens. Het nieuwe album ‘Serfs Up’ is dit voorjaar verschenen via Domino Records en heeft het de band een meer poppy geluid gegeven, met zelfs een vleugje disco. 

L’Épée

L’Épée is een gloednieuwe band en bestaat uit leden van The Limiñanas, The Brian Jonestown Massacre en actrice Emmanuelle Seigner als frontvrouw. Debuutalbum ‘Diabolique’ staat vol met fuzzy gitaren en psychedelische 60’s garage pop. Seigner zingt haar teksten afwisselend in het Frans en Engels (met charmante Franse tongval uiteraard), wat het een melancholisch tintje geeft. 

Faraj Suleiman

De in Parijs gevestigde Palestijnse pianist Faraj Suleiman is een van de belangrijkste hedendaagse componisten van de Arabische wereld. Zijn muziek is geïnspireerd door ritmes uit het middenoosten die hij feilloos combineert met Jazz en Tango. Op zijn nieuwste album Second Verse is Suleiman een nieuwe weg ingeslagen en brengt hij prachtige liedjes waarin hij zelf voor het eerst ook zingt. Verwacht een muisstille zaal gevuld met zijn prachtige pianoklanken met Arabische twist.

Dollkraut Band

De Twentse Amsterdammer Pascal Pinkert, AKA Dollkraut, is niet alleen een veelzijdig en kleurrijk DJ maar ook succesvol producer, muzikant en platenbaas. Pinkert is niet alleen begaan met obscure analoge synthesizers en vintage elektronica maar ook gek op distortion, fuzz en psychedelica. Vanavond geeft zijn live band acte de présence met een donderse set vol disco, minimal wave, krautrock, elektronica, space pop, italo-baslijnen. Alsof Giorgio Moroder, CAN en Black Sabbath aan het jammen zijn geslagen.

Trupa Trupa

Deze eigenzinnige Polen versmelten op verrassende wijze post-hardcore, shoegaze en psychedelica tot een eigen geluid. De muziek is rafelig, donker en bij vlagen zelfs inktzwart. Op het zeer goed ontvangen nieuwe album Of The Sun vindt de band nog meer focus. Benieuwd hoe dat live gaat uitpakken!

De Lorians

Deze langharige Japanners smeden invloeden uit de psychedelische rock en jazz feilloos aan elkaar. Dit resulteerde in hun prachtige debuutalbum ‘De Lorians’. Het jonge vijftal liet zich inspireren door de Canterbury-scene, Frank Zappa, Mothers of Invention maar ook Soft Machine. De volledig instrumentale band onder aanvoering van Takefumi Ishida (saxofoon, synthesizer) is voor het eerst in Europa om zichzelf en hun album te promoten.

Scalping

De uit Bristol afkomstige band Scalping heeft zijn muzikale wortels in de post punk maar weet het genre een andere draai te geven door elektronica, noise en techno toe te voegen. Dit alles krijgt een extra gelaagdheid dankzij hun eigen visuals. Het mysterieuze gezelschap is een muzikale aanrader voor liefhebbers van acts zoals Holy Fuck, Factory Floor.

Liraz

Liraz combineert haar Iraanse en Israëlische roots met moderne beats en vintage electronica. De zangeres en actrice ontdekte de muziek van vóór de Iraanse revolutie van 1979 terwijl ze in Hollywood een acteercarrière opbouwde. Ze raakte geïnspireerd door Iraanse zangeressen uit die tijd, toen de vrouwelijke artistieke vrijheid in Iran hoogtij vierde. Met producer Rejoicer gaf ze de muziek een eigentijds geluid. Remakes van nummers van haar grote voorbeelden – waaronder de Iraanse zangeres Googoosh – wisselen af met eigen nummers in een rijke mix van “Middle Eastern spice and clean-cut beats”.

Deliluh

Dat het met het muzikale klimaat in Canada goed gesteld is werd de laatste jaren bewezen door bands als Ought, Preoccupations, METZ en Suuns. In de post-punk hoek is er een nieuwe telg ontsproten: de uit Toronto afkomstige band Deliluh. Ze maakten reeds indruk als support voor Kikagaku Moyo en hun internationale debuut ‘Oath of Intent’ staat vol met sterk materiaal: tekstueel en muzikaal vlijmscherp met elementen van punk, drone, krautrock verpakt in sonische gelaagde nummers.

Murman Tsuladze

De uit Georgië afkomstige crooner Murman Tsuladze maakt sinds kort furore met zijn post-Soviet disco. Gewapend met een Saz, toetsen en zonnebril maken Murman en band een ubercoole combinatie van donkere elektronica en new wave met Georgische teksten. Ogen dicht en dansen maar. Murman for president!

U-zhaan & Roy

Dit Japanse trio mixt rap en beats met een experimenteel geluid. De drie bandleden met verschillende achtergronden delen de passie voor hun grote voorbeeld en topmuzikant Ryuichi Sakamoto, die de groep zijn zegen gaf. U-zhaan is tabla-speler, kreeg les van tabla-meester Zakir Hussain en werkte samen met Jim O’Rourke, Arto Lindsay en Devendra Banhart. Rappers Tamaki Roy (ook verantwoordelijk voor de beats) en Chinza Dopeness maakten in Japan al furore. Het drietal brak dit jaar door in hun thuisland en zijn nu voor het eerst in Europa om hun originele mix van stijlen te laten zien en horen.

Go Go Machine Orchestra

Het uit Taiwan afkomstige Go Go Machine Orchestra bestaat sinds 2017 en komt voor het eerst naar Europa. Een voorliefde voor minimalisme, electronica, slowcore en percussie-gedreven muziek is de basis van hun geluid. Alsof je een tour krijgt door Taiwan, waarbij Go Go Machine Orchestra je niet alleen voorziet van een prachtige soundtrack maar je ook visueel begeleidt.

Neighbours Burning Neighbours

Het Rotterdamse Neighbours Burning Neighbours gaat voor georganiseerde chaos. De intense, experimentele noise-pop roept vergelijkingen op met Girl Band, The Ex, Deerhoof, Sonic Youth en Siouxsie & the Banshees.

Bekijk de foto's (Deliluh)
Bekijk de foto's (Dollkraut Band)
Bekijk de foto's (Murman Tsuladze)
Bekijk de foto's (Liraz)
Bekijk de foto's (Fat White Family)
Bekijk de foto's (Altin Gün)
Bekijk de foto's (Scalping)
Bekijk de foto's (L’Épée)
Bekijk de foto's (U-Zhaan & Tamaki Roy)
Bekijk de foto's (Trupa Trupa)