Doornroosje
loader

50 jaar Doornroosje: Upon the My-O-My

Motorpsycho + Omar Souleyman + Three Trapped Tigers

The Mauskovic Dance Band + WWWater + Klimaforandringer + Ammar 808 + Dans Dans + Tshegue + Thaïti + Niels Broos

Doornroosje viert haar 50ste verjaardag met het nieuwe indoor festival Upon The My-O-My. Natuurlijk doen we dat met een blik op de toekomst, samen met een spannende verzameling muzikale avonturiers. 

Upon the My-O-My is een trip door vele muzikale lagen.  Omar Souleyman, The Mauskovic Dance Band, Ammar 808, Tshegue en Thaïti tappen wereldwijd uit alle dansbare en psychedelische vaatjes. WWWater en Niels Broos kiezen een volstrekt eigen pad met invloeden uit elektronica, soul en jazz.  Motorpsycho, Three Trapped Tigers, Dans Dans en Klimaforandringer zijn rock avonturiers van het zuiverste soort.

50 jaar geleden begon het allemaal in een klein boerderijtje aan de Jacobslaan. Jonge hippies lieten elkaar muziek horen die ze thuis niet mochten draaien, en die je ook niet hoorde in de cafés en danszalen. Ze noemden zich ‘Doornroosje’ en gingen zelf concerten organiseren, verhuisden naar een oud politiekantoor, en daarna naar een oude school. In 2014 kreeg Doornroosje eindelijk een eigen state-of-the-art poppodium, maar één ding is al die tijd hetzelfde gebleven. De drang om elkaar iets nieuws te laten horen. Iets dat je nergens anders hoort. Iets waar je mond van openvalt. We vieren een halve eeuw Doornroosje met een warm gevoel van nostalgie in het hart, maar vooral met de blik ferm naar voren. Met één feestje is al lang niet meer te dekken wat Doornroosje allemaal betekent, dus behalve met Upon the My-O-My vieren we dat ook op 15 december met het elektronische totaal-event Oscillator.

Tijdschema (o.v.b.)

19.00 Kassa en deuren open

NEW ELECTRIC RIDE
20.00 – 21.00 Klimaforandringer
21.30 – 22.15 WWWater
23.00 – 00.00 Tshegue
00.30 – 01.30 Three Trapped Tigers
02:15 – 03:00 Ammar 808

SUGAR BOWL
21.00 – 23.15 Motorpsycho
23.45 – 00.45 Omar Souleyman
01.15 – 02.15 The Mauskovic Dance Band

MAGIC BE
21.45 – 22.30 Thaïti
23.15 – 00.15 Dans Dans
00.45 – 01.30 Niels Broos

UPDATE:
Helaas heeft ons het slechte nieuws bereikt dat Ryan Porter vanwege ziekte zijn Europese tournee, en daarmee ook de show op Upon the My-O-My, heeft moeten annuleren.

Het is ons, ondanks verwoede pogingen, niet gelukt om op deze korte termijn een waardige vervanger te vinden. In plaats daarvan passen we het tijdschema aan en zal de Deense band Klimaforangdringer een plekje opschuiven.

Excuses voor het eventuele ongemak.

De volgende acts op het podium:
Ammar 808

Ammar 808 is opgericht door Sofyann Ben Youssef. Deze uit Tunesië afkomstige en in Brussel woonachtige muzikant noemt zichzelf Ammar 808, omdat hij traditonele Maghreb en Targ muziek mixt met electronische beats. Hij produceert de beats op de klassieke drumcomputer, de Roland TR-808. Op het podium neemt hij zijn vrienden Lassaed Bougalmi (fluitist, gasba en zukra-speler) en Cheb Hassen Tej (zang) mee.

Dans Dans

In 2012 debuteerde Dans Dans met een titelloos album dat ‘een cultklassieker’ werd. Het gezelschap van Bert Dockx (gitaar), Fred Lyenn (bas), Steven Cassiers (drums) speelt eigenzinnige composities met een intuïtieve mix van stijlen zoals jazz en krautrock. Door hun verrassende en eigengereide live aanpak sloopte Dans Dans in één ruk de muurtjes tussen de Belgische jazz-, pop- en rockscène. In het kader van de heruitgave van het debuut wordt deze integraal gespeeld op Upon the My-O-My.

Klimaforandringer
De leden van Klimarforandringer hebben hun sporen verdiend in de Deense muziekscene, en speelden in bands als Svin (krautrock/noise), Under the City, Bisse en Horse Orchestra. De zesmans-formatie schakelt moeiteloos tussen poly-ritmische muziek, Arabische geluiden, Indiase drones, 70’ psychedelische gitaren en auto-tune electronica. Live zijn ze onnavolgbaar en een absolute aanrader voor muzikale omnivoren.
The Mauskovic Dance Band
Multi-instrumentalist en producer  Nick Niggebrugge aka Nicola Mauskovic is de drijvende kracht achter deze band. Hij was niet alleen drummer bij Eerie Wanda, Jacco Gardner, de Zambiaanse afrorock-legende WITCH, maar ook de helft van Bruxas. Met zijn eigen band maakt hij aanstekelijke space-disco met elementen uit cumbia, afro-Caribische ritmes en psychedelica. Samen met zijn vrienden Donnie Mauskovic, Em Nix Mauskovic, Mano Mauskovic start hij in 2016 met optredens in clubs en op festivals door heel Europa. Even later werd de band aangevuld met drummer Juan Hundred, een invloedrijke en succesvolle cumbia producer en muzikant uit Colombia.
Motorpsycho

De avontuurlijke heren van Motorpsycho spelen altijd alsof ze door de duivel bezeten zijn. Zelfs na 30(!) officiële albums en een indrukwekkende lijst met live shows vindt de band zichzelf graag opnieuw uit. Hun indrukwekkende laatst verschenen album ‘The Tower’ behoort absoluut tot de beste rock albums van 2017. Psychedelisch, stevig rockend en wars van conventies. Motorpsycho heeft een nieuwe drummer en een vierde bandlid.

Niels Broos

Soulvolle jazzy beats die je soms op het verkeerde been zetten en die doen denken aan Dorian Concept of Flying Lotus. Als veelzijdig toetsenist staat Niels Broos midden in de hiphop, elektronica en jazz. Hij was lid van Kyteman Orchestra en werkt veel samen met Binkbeats en Jameszoo. Dit najaar brengt Niels een plaat uit op Alpha Pup (zusje van Brainfeeder).

Omar Souleyman
Helemaal uit Syrië komt Omar Souleyman. Zijn aanstekelijke ‘dabke’ wisselt hij af met onweerstaanbare beats en muzikale invloeden uit o.a. Syrië, Irak, Koerdistan en Turkije. Zijn eerste studioalbum ‘Wenu Wenu’ werd geproduceerd door Four Tet en hier stonden samenwerkingen op met artiesten als Modeselektor, Legowelt en ook Cole Alexander van Black Lips. Live speelt Souleyman met toetsenist & percussionist Rizan Said, en zij weten als geen ander hoe je een feestje bouwt.
Thaïti

Nijmeegs trots Thaïti maakt extreem dansbare worldbeat met invloeden uit de r&b en 80’s disco. Bewapend met percussie, synths, vibey vocals en een gezonde liefde voor zweterige grooves en hooks weten ze elk optreden in een feestje te veranderen.

Three Trapped Tigers
Het woord eigenwijs lijkt uitgevonden voor deze band. Het Britse trio Three Trapped Tigers bestaat uit musici met een klassieke- en jazzachtergrond, en is sterk beïnvloed door elektronische muziek.  Zelf noemen ze Aphex Twin en Squarepusher als hun grote invloeden. Daarnaast delen ze alle drie een grote liefde voor prog rock, noise, jazz, en fusion, maar ook electronica, drum’n bass en jungle. In combinatie met hun muzikale vakmanschap is Three Trapped Tigers nog altijd een van de best bewaarde geheimen van de Britse muziekscene. Hoogste tijd dat dit verandert!
Tshegue

Tshegue is de band van de charismatische jongedame Faty Sy Savenet, geboren in Kinshasa, Congo, en getogen in Parijs. Samen met latin-percussionist Nicolas ‘Dakou’ Dacunha vormen zij de basis van de inmiddels vijfkoppige band. Afropunk, tribal beats, bizarre geluiden en een zelfverzonnen talen zijn de hoofdingrediënten van hun met sex & rock ‘n’ roll doordrenkte muziek.

WWWater

WWWater is het soloproject van zangeres Charlotte Adigéry, die eerder al opviel in het nummer ‘The Best Thing’ van Soulwax op hun soundtrack ‘Belgica’. ‘La Falaise’ is de titel van haar debuut-EP, een intrigerende mix van electronica en R&B. Focus Knack kwam tot deze mooie omschrijving: ‘het organische van Maggie Rogers, het mystieke van FKA Twigs en de bassen van Alva Noto’. Live bijgestaan door Boris Zeebroeck (Hong Kong Dong, The Germans) en Steve Slingeneyer (Soulwax) bouwt WWWater een uniek, broeierig en spannend geluid.

Bekijk de foto's (Thaïti)
Bekijk de foto's (Wwwater)
Bekijk de foto's (Motorpsycho)
Bekijk de foto's (Klimaforandringer)
Bekijk de foto's (Three Trapped Tigers)
Bekijk de foto's (The Mauskovic Dance Band)
Bekijk de foto's (Niels Broos)
Bekijk de foto's (Dans Dans)
Bekijk de foto's (Ammar 808)
Bekijk de foto's (Tshegue)