fbpx
Valley of the Sun

Sonic Whip

Valley of the Sun

+ Daevar

woensdag 23 oktober 2024
locatie:
Merleyn
datum:
woensdag 23 oktober 2024
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

Valley of The Sun is een stoner rockband afkomstig uit Cincinnati, Ohio. Het zeer herkenbare, fuzzy sound wordt aangevuld met invloeden uit de blues, grunge en hardrock. Het levert een intrigerend geheel op met donkere elementen doorspekt met psychedelica.

Releases van Valley of the Sun zijn relatief spaarzaam. De band heeft tot nu toe vier albums uitgebracht waarvan ‘The Chariot’ uit 2022 de laatste is. Net als bij de drie voorgangers blijkt dat de tijd nemen ook daadwerkelijk loont, want het levert platen op die bulken van de kwaliteit. Het is dan ook niet gek dat ze vaak te vinden zijn in de jaarlijsten. De unieke zang van Ryan Ferrier en de soepele duistere riffs doen bij vlagen denken aan grunge bands als Soundgarden, maar ook Queens of the Stone Age en natuurlijk Kyuss.

De support wordt verzorgd door het Duitse Daevar. Dit trio brengt sfeervolle doom die opmerkelijk luchtig klinkt, mede door de betoverende stem van zangeres en tevens bassiste Pardis Latifi, die met ingetogen, trage uithalen een winterse wereld creëert, doorspekt met etherische noorderlicht-schoonheid.

genre

rock, psychedelische rock, stoner rock

media

Valley of the Sun + Daevar

woensdag 23 oktober 2024

placeholder