fbpx
Vieux Farka Touré

Vieux Farka Touré

zaterdag 24 mei 2025
locatie:
Doornroosje
datum:
zaterdag 24 mei 2025
zaal open:
20:00 uur
start:
20:45 uur

Vieux Farka Touré zet met iets meer elektrische gitaarsolo’s de traditie van zijn vader voort in een prachtig mix van Malinese muziek met westerse elementen. In de afgelopen tien jaar bracht Vieux Farka Touré maar liefst zeven veelgeprezen albums uit. Twee daarvan samen met de Israëlische ster Idan Raichel en één album samen met speciale gasten zoals Dave Matthews. In een samenwerking met Khruangbin nam Vieux in 2022 ook het album ‘Ali’ op. Een ode aan zijn vaders muziek met grooves om compleet in te verdwijnen.

Zo vader, zo zoon moet Vieux Farka Touré gedacht hebben toen hij tegen de wil van zijn wereldberoemde vader Ali Farka Touré in toch de gitaar oppakte en muziek ging maken. Maar zijn vader raakte onder de indruk en maakte samen met zijn zoon muziek en zag zoon Vieux zich ontwikkelen tot een soort John Lee Hooker van de woestijn.

Liefhebbers van de mystieke muziek van zijn vader werden door Vieux’s laatste album ‘Les Racines’ verrast. Het werd een eerbetoon aan de traditie van zijn vader, de Malinese blues en de Songhai-cultuur van West-Afrika. ‘Les Racines’ is het meest traditionele bluesalbum van Vieux Farka Touré. Met elk nieuw project verbreedt Vieux zijn horizon omarmt hij nieuwe uitdagingen en versterkt hij zijn reputatie als een van ’s werelds meest getalenteerde en innovatieve muzikanten.

genre

rock, bluesrock, desert rock

media

Vieux Farka Touré

zaterdag 24 mei 2025

placeholder